Google spytter milliarder inn i enormt byggeprosjekt

Teknologigigantens nye mega-anlegg skal inneholde kontorplass for over 20.000 ansatte. Først om ti år ventes prosjektet å stå ferdig.

Publisert: Publisert:

Tirsdag kom beskjeden til nettgiganten Google. Myndighetene i byen San Jose har gitt selskapet tillatelse til å bygge den enorme bedriftsparken de har planlagt de siste fire årene.

Byggeprosjektet heter «Downtown West», og skal blant annet inneholde 678.000 kvadratmeter med kontorplass for 20.000 ansatte, ifølge CNBC. Det antas at konstruksjonen kan starte allerede neste år, men det ventes også at det vil ta omtrent 10 år å fullføre prosjektet.

Næringslivsparken vil også ha 46.000 kvadratmeter satt av til butikker, hotell og restauranter. I tillegg vil det også legges til rette for store parkområder i tilknytning til anlegget.

Næringslivsparken vil være anvendt av Google for en rekke forskjellige formål, og vil være et av selskapets aller største eiendommer når det står ferdig.

Les også

Silicon Valleys skyggeside

Et sosialt ansvar

Nettgiganten har hatt over 100 møter med lokalsamfunnet og en rekke høringer med de lokale myndighetene i San Jose. Der skal det ha vært flere som uttrykte at de ønsket at næringslivsparken skulle være tilgjengelig for flere av San Joses innbyggere og ikke bare google-ansatte.

Det skal ha tatt fire år å planlegge prosjektet etter at flere av utkastene Google presenterte skal ha møtt motstand fra styresmaktene, ifølge CNBC.

Uten om kontorlokaler vil Google bruke over 1 milliard dollar på å også utvikle infrastruktur i form av parker, fortau, og preservering av historiske områder i nærområdet.

GOOGLE: Næringslivsparken til nettgiganten skal inneholde både hotell, kontorer, parker, hus og butikker.

Det har også blitt satt av 265,8 millioner dollar for sosiale prosjekter i nærområdet. Eksempelvis som hjelp til hjemløse, jobbsøkerkurs for arbeidsledige og støtteprosjekter til lokale bedrifter.

– Dette er en sosial infrastrukturplan. Dette er ment for det lange løp, vi er ikke typen utvikler som bare har kommet for å bare bli i fem år, skal Google San Jose direktør Alexa Area ha sagt ifølge Business Insider.

Skal veie opp for Silicon Valley-eiendommer

Den Amerikanske byen San Jose er også kjent for tek-dalen Silicon Walley hvor en rekke store nettgiganter har sin opprinnelse og hvor mange har sine hovedkvarter. Bedrifter som tjener milliarder av dollar har ført til at eiendomsprisene i området har skutt i været, noe som gjør at de aller fleste amerikanere ikke har råd til å bo der.

Les også

På innsiden av Google-opprøret

Google har satt av plass 4.000 boliger i «Downtown West», hvor 1000 av dem skal være såkalte rimelige boenheter for de mindre pengesterke amerikanere.

Den åpne tilnærmingen Google fører i sin nye næringslivspark skal angivelig være med på å bøte på en fremmedgjørelse mellom de store multimilliard-selskapene i Silicon Valley og vanlige amerikanere.

Allerede en måned etter at planen om næringslivsparken ble kjent, skal boligprisene i området ha gått opp 25 prosent, skriver CNBC. Hva prisen på de rimelige boligene skal være er fortsatt ikke bestemt.

Publisert:

Her kan du lese mer om