Petter Olsen solgte Munch for 244 millioner

Rederarving og kunstsamler Petter Olsen solgte torsdag kveld to Munch-malerier for til sammen 244 millioner kroner.

Rederarving og kunstsamler Petter Olsen solgte torsdag kveld to Munch-malerier for til sammen 244 millioner kroner. Her er han fotografert i New York i 2012 da Sotheby's auksjonerte bort Munchs «Skrik» for 107 millioner dollar.
Kulturbusiness
 • NTB
Publisert: Publisert:

Det var knyttet stor spenning til auksjonen der to kjente malerier av Edvard Munch gikk under hammeren hos auksjonshuset Sotheby’s i London , skriver Aftenposten.

«Selvportrett med palett» ble solgt for 4,3 millioner pund, rundt 51,4 millioner kroner. Utropsprisen var satt til mellom 53 og 77 millioner kroner.

Motivet «Sommerdag/Omfavnelse på stranden» ble solgt for 16,2 millioner pund, tilsvarende noe over 193 millioner kroner. Anslått verdi var på forhånd satt til mellom 106 og 142 millioner kroner.

– At vi får respons fra Kina, Europa og USA viser fremfor alt Edvard Munchs genialitet idet at han åpenbart snakker til hele verden, sier kunsthistoriker Cecilie Malm Brundtland, som representerer auksjonshuset i Norge.

Hun bekrefter at det var en asiatisk kjøper av «Sommerdag/Omfavnelse på stranden», og at det synes som om kjøperen av selvportrettet også er bosatt utenfor Norge.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Kulturbusiness
 2. Edvard Munch
 3. Kunst
 4. Sotheby's

Flere artikler

 1. Sjeldent van Gogh-maleri solgt for over 13 millioner euro

 2. Auksjonsrekord for da Vinci-skisse stor som Post It-lapp

 3. Churchill-maleri solgt for syv millioner pund

 4. Betalt innhold

  Auksjonshusene hamrer inn rekorder – uten folk i salen

 5. Betalt innhold

  Hva kan et maleri til 92 millioner dollar fortelle om det nye prisnivået i kunstmarkedet?