Luftfartstilsynet: – Wizz Air må følge norsk arbeidsmiljølov

Luftfartstilsynet mener at Wizz Airs etablering av baser i Oslo og Trondheim gjør at selskapet må følge norsk arbeidsmiljølov.

Luftfartstilsynet har konkludert at Wizz Airs etablering av to baser i Norge gjør at selskapet må følge norsk arbeidsmiljølov ved disse to basene. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Kampen om luften
  • NTB
Publisert: Publisert:

Wizz Airs ansatte arbeider på en tremåneders rotasjonsordning og besetningsmedlemmene har ikke norske arbeidsavtaler. Men Luftfartstilsynet mener at basene som er etablert i Oslo og Trondheim, er å betrakte som hjemmebaser.

– Vår vurdering er at selskapets besetningsmedlemmer knyttet til de norske basene, kommer inn under vårt myndighetsansvar, og vi planlegger HMS-tilsyn med dem i løpet av første halvår i 2021, opplyser seksjonssjef Erik Hammer ved seksjon for Menneskelig ytelse og utdanning i Luftfartstilsynet, til Fri Fagbevegelse.

Dermed er selskapet forpliktet å følge norsk arbeidsmiljølov ved disse basene og Luftfartstilsynet vil føre tilsyn med arbeidsmiljøet for de Wizz Air-ansatte ved de to basene.

Et slikt arbeidsmiljøtilsyn (HMS-tilsyn) vil ha til hensikt å kartlegge om flyselskapets HMS-arbeid er systematisk og følger arbeidsmiljøforskriftene.

Les også:

Les også

FHI og Helsedirektoratet uenige om skjenkestopp

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Kampen om luften
  2. Luftfartstilsynet
  3. Wizz Air

Flere artikler

  1. Sparkede Wizz Air-piloter reagerer på lekket lydopptak

  2. Wizz Air-sjefen til VG: Ikke apekatter fra Øst-Europa

  3. Wizz Air dropper Trondheim-basen: Samler innenrikssatsingen i Oslo

  4. Wizz Airs toppsjef: – Det pågår et politisk spill

  5. Wizz Air varsler søksmål etter boikott