Milliardær lover millioner til gamleklubben etter opprykk

Shippingmilliardær Knut Tønnevold Ugland var keeper da Jerv spilte i tredjedivisjon. 35-åringen, som er god for nær tre milliarder, lover å gå tyngre inn på sponsorsiden etter opprykket til Eliteserien.

VAR NORGES RIKESTE KEEPER: Knut Tønnevold Ugland sto i mål for Jerv da de spilte i tredjedivisjon - nå er de klar for Eliteserien, og han er nå isteden sponsor i mangemillionersklassen. Bildet er fra en kamp mot Skarphedin i 2011.
Publisert:

Onsdag slo Grimstad-laget Brann etter ekstraomganger og straffer, og rykket med det sensasjonelt opp fra OBOS-ligaen til Eliteserien, toppnivået i norsk fotball.

Ringside på Vålerengas stadion i Oslo, hvor kampen ble spilt, var mannen Kapital har kåret til Norges 142. rikeste. Shipping-milliardær Knut Tønnevold Ugland, som arvet hovedeierposten i rederiet J.J. Ugland etter sin bestefar, er nemlig svært opptatt av byens fotballag.

Var keeper

Han spilte selv på laget frem til 2012, men la opp da laget rykket opp fra tredje- til andredivisjon. Han hadde da vært en del av A-laget i fem år. Nå er han isteden sponsor, og lover å gå tyngre inn i klubben, sier han til Fædrelandsvennen.

– Vi er ganske store, men sponsinga vår er ganske konstant, og vi vil nok håpe at flere vil bidra, sier han til avisen.

– De som trodde de var smarte og tidlig skrev avtale for 2022 må belage seg på en telefon om reforhandling, det koster litt mer i eliteserien enn i Obos-ligaen. Vi håper både eksisterende og nye sponsorer kan være med og øke bidraget, sier han.

Sponser med ti millioner

Han bekrefter til Fædrelandsvennen at hans eget selskap akter å fortsette som hovedsponsor. De står allerede for tett opp mot ti millioner kroner av klubbens sponsorinntekter, i et budsjett som i år var på i overkant av 20 millioner kroner. Nå skal det økes.

Ugland har ifølge Kapital en formue på 2,85 milliarder kroner. Han forvalter i dag milliardarven etter sin bestefar Jørn Johan Ugland, som på 1930-tallet startet rederiet som bærer hans navn. Konsernet, hvor Tønnevold Ugland selv er styremedlem, har også flere andre virksomheter, blant annet innen oljeservice.

Publisert:

Her kan du lese mer om