Hotellansatte tar tipskrav til lagmannsretten

De ansatte på Hotel Bristol fastholder sitt krav om å få beholde all tips – uten at arbeidsgiver skal kunne trekke arbeidsgiveravgift og kostnader.

 • NTB
Publisert: Publisert:

Derfor anker de hotellansattes fagforbund, Fellesforbundet, dommen fra Oslo tingrett til lagmannsretten, skriver Klassekampen.

Tingretten kom i juni til at arbeidsgiverne var i sin fulle rett til å trekke arbeidsgiveravgift og administrasjonskostnader, som følge av at de i 2019 fikk ansvar for å rapportere inn og trekke forskuddsskatt av pengene de ansatte fikk i tips av kundene.

Ni Fellesforbundet-medlemmer ved Hotel Bristol i Oslo og fjorten Parat-medlemmer fra Oslo Plaza Hotel gikk sammen med fagforbundene sine til sak med krav om at hotellene slutter å trekke arbeidsgiveravgift og administrasjonskostnader fra tipsen.

Olav Thon Gruppen, som Hotel Bristol er en del av, trekker omtrent 10,5 prosent av tipsen til arbeidsgiveravgift og 5 prosent til administrasjon. I tillegg trekker hotellene fra skatt, pensjon og feriepenger.

Heltidstilsatte servitører på Hotel Bristol dro i 2019 inn rundt 75.000 kroner i tips, ifølge tingrettens dom. Fratrekket til arbeidsgiveravgift og administrasjon utgjør dermed 11.600 kroner i året, ifølge FriFagbevegelse.

Les også

Hotellansatte tapte i retten: Får ikke tilbake tipspenger fra arbeidsgiver

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Hotell
 2. Fellesforbundet
 3. Olav Thon Gruppen
 4. Oslo tingrett

Flere artikler

 1. Seier for omsorgsarbeiderne i Stendi-saken

 2. Betalt innhold

  Oslo-hotell: – Vi har hatt den beste juli på mange, mange år.

 3. Betalt innhold

  Pilene peker bratt oppover for næringslivet

 4. Betalt innhold

  Hevder hun mistet jobben: – Har aldri sett en lignende sak

 5. Betalt innhold

  Norge ga Stordalen 342 millioner i koronastøtte. I Sverige fikk han enda mer.