KJOS FORSØKT SVINDLET: Kjos forsøkt svindlet etter korttabben

Flere individer har forsøkt å svindle Norwegian-sjef Bjørn Kjos etter kort-tabben.Nå vil Bank Norwegian stoppe all juleshopping på milliardærens regning.

Falch, Knut
Publisert:,

Flyselskapet Norwegian

OSE

NAS

kom uheldig ut da de lanserte Bank Norwegian i forrige måned.

Norwegian-sjef Bjørn Kjos markerte startskuddet for banken ved å holde frem et kort som tydelig viser kortnummeret. Bildet gikk internett rundt.

- Vi har registrert flere forsøk på å bruke kortnummeret, forteller administrerende direktør i Bank Norwegian Erik Jensen.

Nå ønsker Norwegian at bruken av bildet der Bjørn Kjos viser frem kortet slettes eller sladdes.

Jensen er innstilt på at det vil kommer flere kortsvindelforsøk så lenge bildet er i omløp.

- Man kan ikke få ut noen penger fra kortet, men det er mulig man får bestilt varer i nettbutikker med litt slappe sikkerhetsrutiner, forteller Bank Norwegian-direktøren.

Med dagens aksjekurs for Norwegian er Bjørn Kjos god for like over én milliard kroner. Det er uvisst hva kredittgrensen på kortet hans er, men det skulle ikke være noe i veien med betalingsevnen.

Dette er Kjos' opprinnelige tabbe:

Forventer jule-svindel

Jensen ser ikke bort fra at flere kan ønske seg litt økonomisk drahjelp fra Kjos' lommebok i julehandelen.

- Det vil alltid være noen som ønsker å prøve seg, sier Jensen.

Derfor har Bank Norwegian nå kontaktet flere medier i et forsøk på å stoppe bruken av bildet, til tross for at bildet er tatt av fotobyrået Scanpix og er tilgjengelig for flere hundre norske aviser og nettsider.

"Vi ser at bildet fortsatt benyttes. Kortet er sperret, men vi vil gjerne be om at bildet ikke brukes eller at nummer og navn sladdes da det alltid er noen som prøver seg på å bruke kortnummeret" skriver Norwegians informasjonssjef Anne Grete Ellingsen i en e-post E24 mottok nylig.

- Har dere ambisjoner om å fjerne bildet fra internett?

- Det er vel ganske vanskelig, er det ikke, spør Jensen.

Uheldig

Direktøren innrømmer at hendelsen er uheldig for banken, og at han godt kunne tenkt seg et bedre startskudd for Norwegians bankvirksomhet.

Like etter at bildet av Kjos ble avbildet, bekreftet daglig leder for Visa Norge, Torstein Lind-Isaksen, overfor E24 at informasjonen på kredittkortet kunne misbrukes.

- Det er alltid mulig å forsøke å bruke det, men for å bruke kortet i en butikk eller på en restaurant trenger du i tillegg koden eller underskriften, sa Lind-Isaksen.

Kortet kan i tillegg misbrukes i nettbutikker. For å handle med kortet kreves en tresifret kode som er oppført på baksiden av kortet. Selv om ikke Kjos røpet denne koden da han viste frem kortet, er det mulig å finne denne koden ved hjelp av kodeknekkeprogrammer på internett.

Det er altså sistnevnte som nå har blitt en realitet, bekrefter Jensen.

Imidlertid tror han ikke de ansatte er irritert på Bjørn Kjos.

- Arbeidet i etterkant av hendelsen er en del av det å drive bankvirksomhet. Dette diskuteres ikke lenger ved den kaffeautomaten jeg benytter iallefall, sier Jensen.

Flere nyheter på E24.

Her kan du lese mer om