Krisepakke på 900 millioner til kulturlivet, idretten og frivilligheten

Regjeringen legger fram en kompensasjonsordning for kulturlivet på 300 millioner kroner og en tilsvarende for idretten og frivilligheten på 600 millioner.

Kulturminister Abid Raja (V) legger onsdag fram en krisepakke for kultur- og idrettssektoren. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:

Ordningen er ment å kompensere for bortfall av inntekter fra billettsalg og deltakeravgifter, samt merutgifter som følge av at arrangementer må avlyses eller utsettes på grunn av koronaviruset.

I første omgang skal ordningen kompensere for arrangementer som skulle blitt avholdt mellom 5. mars og ut april.

Kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V) viser til at det nå er veldig krevende tider for kultur-, frivillighet- og idrettssektoren.

– Regjeringen vil gjøre det vi kan for å avhjelpe situasjonen, og jeg er glad for å presentere kraftfulle tiltak, sier han i en pressemelding.

– Vil vi fortsette å følge opp i dialog med organisasjoner, foreninger og lag, selskaper og virksomheter, og kontinuerlig vurdere ytterligere tiltak, sier Raja.

Ordningene vil forvaltes av henholdsvis Kulturrådet og Lotteri- og stiftelsestilsynet, med den tekniske løsningen for begge ordninger i Lotteri- og stiftelsestilsynet.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Kulturbusiness
  2. Coronaviruset
  3. Kultur

Flere artikler

  1. Krisepakke på 900 millioner til corona-rammet kultur, frivillighet og idrett

  2. Regjeringen setter av 900 mill. til kultursektoren

  3. Utvider kompensasjonsordningen for kultursektoren

  4. 700 millioner til kompensasjon og stimulering i kulturlivet

  5. Regjeringen vil øke krisestøtten til kulturlivet med 200 millioner kroner