Telenor vurderer å selge hovedkontoret på Fornebu

Telegiganten jobber med å gjøre selskapet mer moderne og effektivt. Et av grepene kan bli å selge unna eiendom i Norge - deriblant hovedkontoret.

KAN BLI SOLGT: Hovedkontoret til Telenor på Fornebu.
  • Asgeir Aga Nilsen
Publisert: Publisert:

– Vi ser på hele porteføljen og på hva som vil være effekten av å selge deler av den porteføljen, sier konsernsjef Sigve Brekke til E24.

Eiendomsmassen de disponerer i Norge er verdt milliarder.

Les også

Telenor får milliardutbytte fra Bangladesh-datter

Vurderer hovedkontoret

Telenor bekrefter overfor E24 at også hovedkontoret er blant eiendommene som inngår i vurderingen om å selge unna eiendom.

– Vi jobber med det. Vi sier noe når vi har bestemt oss for hva vi skal gjøre, sier finansdirektør Jørgen C. Arentz Rostrup.

Hovedkontoret ved på Fornebu er dag eid av Telenor.

Eiendommen huser 140.800 kvadratmeter med kontorer. De største leietagerne er Evry, Norwegian Fashion Center, Huawei - og altså Telenor selv.

Les også

Telenor Norge splittes opp: Flytter mobilmastene over i nytt selskap

Telenor er i ferd med å erstatte den gamle kobbernett-teknologien, som brukes til fasttelefoni og bredbånd, med fiber og 4G-mobildekning.

Det er en av årsakene til at selskapet vurderer salg av eiendomsporteføljen.

– Det henger litt sammen med hele moderniseringen av Norge, og det at vi tar vekk de gamle kobberinstallasjonene. Det betyr at vi frigjør mange bygg, sier Rostrup.

Telenor er ordknappe om størrelsen på den samlede eiendomsmassen selskapet sitter på, og skriver at «dette er ikke informasjon vi har gått ut med».

Sigve Brekke og Telenor legger fram kvartalstall for fjerde kvartal. Til høyre finansdirektør Jørgen C. Arentz Rostrup

Finansdirektør Rostrup og konsernsjef Sigve Brekke la onsdag frem telegigantens finansielle resultater for fjerde kvartal.

Nettopp arbeidet med effektivisering og modernisering får deler av æren for reduserte driftskostnader i kvartalet.

På Oslo Børs var Telenor-aksjen lite endret etter tallslippet.

Samler mobilmaster i eget selskap

Som en del av jobben med modernisering flytter Telenor passiv infrastruktur som mobilmaster og -basestasjoner til et eget selskap i Norge. Det nye selskapet Telenor Infra kom formelt i drift 1. januar.

– Det handler om bli bedre på det vi gjør. Hvis det ligger litt her og litt der, så er det mye bedre å samle det, sier Rostrup.

Ifølge finansdirektøren samler Telenor det som før var tre enheter til en enhet.

Rostrup understreker at det nye selskapet fortsatt er i en tidlig fase, og er ordknapp om hvor store forbedringseffektene kan bli.

– Siden dette er såpass nytt vil vi først bli litt mer kjent med det. Vi har selvfølgelig en plan bak det, vi har noen hypoteser, men vi ønsker å bruke litt mer tid.

– Dette blir ikke noen kioskvelter, det blir ikke noe som gjør store utslag på Telenors bunnlinje. Det er bare et naturlig steg videre i å bli mer presis på hva vi gjør og hva vi ikke skal gjøre. Og dette skal vi altså gjøre, sier han.

Les også

Senterpartiet om Telenor-splitten: – Staten bør sikre fullt eierskap

– Kan oppskriften med å samle infrastruktur i et selskap være aktuelt andre steder?

– Vi gjør det i Norge først. Og så har vi bedt alle våre globale teleselskaper ha et økt fokus på infrastrukturen sin. Det betyr ikke nødvendigvis at vi lager et selskap. Det er en effektiv måte å gjøre det på her, men du kan gjøre det på en annen måte et annet sted.

– Kan det være mulig å invitere inn nye eiere?

– Det har vi ikke vurdert enda. Det et ikke en tanke vi engang har drøftet. Vi er utelukkende opptatt av det industrielle perspektivet, ved å drive dette så effektivt som mulig.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Telenor
  2. Sigve Brekke
  3. Infrastruktur
  4. Eiendom

Flere artikler

  1. Tone H. Bachke blir ny finansdirektør i Telenor

  2. Telenor Norge splittes opp: Flytter mobilmastene over i nytt selskap

  3. Telenor i gang med nytt strategiarbeid: Planlegger for verden etter corona

  4. Telenor med stortap etter milliardsalg til Experian

  5. Huawei har tapt for andre gang: Telenor velger Ericsson som 5G-leverandør