En million nordmenn har lastet ned appen – Nå skal den lanseres i USA

Matredderbedriften Too Good To Go har opplevd stor vekst siden oppstarten i 2015. Selskapet satser nå videre i USA, mens det på hjemmebane blir et økt fokus på dagligvaresvinn.

Selskapet bak appen Too Good To Go har hittil reddet 30 millioner matporsjoner i Europa. Snart kommer appen til USA og New York.
Publisert:

– Opptil 40 prosent av maten som produseres i USA går til spille. Mye av dette blir ikke gjenvunnet slik det blir i Norge, men ender for eksempel opp på deponier, en av de største årsakene til metangassutslipp i USA, sier kommunikasjonsrådgiver Hanne Johansen i Too Good To Go.

En million app-nedlastinger

Selskapets app lar kafeer, restauranter, hoteller og dagligvarebutikker «redde» mat som ellers ville endt i søppelkassen. Gjennom appen kan man hente såkalte forundringsposer med ulikt innhold som spisestedet har til overs.

Appen ble startet i Danmark i 2015 og kom til Norge i begynnelsen av 2016. Så langt har rett i underkant av en million nordmenn lastet ned appen.

Om lag en million nordmenn har lastet ned appen.

Starter i New York

Too Good to Go er tilgjengelig i 15 land, hvor Sverige er den nyeste lanseringen. I neste rekke står USA og New York for tur.

– Vi starter i New York, hvor 1,3 millioner tonn mat ender opp som matsvinn hvert år. Akkurat når New York-ere kan begynne å redde mat gjennom appen vet vi ikke ennå, men det blir i løpet av 2020, sier Johansen.

Kommunikasjonsrådgiver Hanne Johansen i Too Good to Go.

– 37 millioner amerikanere uten nok mattilgang

Hun sier det er enkelte forskjeller på markedet for overskuddsmat i Norden og USA.

– Vi snakker mye om miljøutfordringene ved matsvinn, men det er også et stort solidaritetsproblem at vi kaster så mye mat når mange mennesker ikke har nok. I USA lever over 37 millioner mennesker i familier som ikke har fast og trygg tilgang til nok mat, sier hun.

– Det er det som skiller det nordiske og amerikanske markedet mest, og også en viktig grunn til at vi har valgt USA, sier Johansen.

Satser på dagligvarer

1.800 norske butikker og spisesteder er tilknyttet appen.

– Her hjemme skal vi fortsette å jobbe for å få flere butikker og spisesteder med oss på laget i kampen mot matsvinn, og satse enda mer på arbeidet vårt mot matsvinn gjennom politisk påvirkning, holdningskampanjer og undervisning, sier Johansen.

– Vi vil fokusere ekstra mye på dagligvarer i 2020. Mat fra dagligvare, som overskudd fra ferskvaredisken, brød og frukt og grønt, er veldig populært og blir stadig mer etterspurt, sier hun.

Les også

Matsvinn har blitt god butikk

Oppnådde klimasertifisering

Nylig fikk Too Good To Go bærekraftssertifiseringen B Corp. Sertifiseringen gis til selskaper som har en forretningsmodell hvor sosial agenda og bærekraft går foran lønnsomhet.

– Vi fortsetter å drive slik vi alltid har gjort, med matredding, miljø og sosial agenda. Det har likevel stor betydning for oss å ha mottatt sertifiseringen, og det er veldig stas å bli anerkjent for arbeidet vi gjør. I tillegg er det en fin mulighet til å inspirere andre gründere og bedrifter, sier Johansen.

Les også:

Les også

Nordmenn brukte 300 kroner mindre på typiske julegaver

Les også

Her stenger Coop – kundene kan (nesten) bare handle på Rema og Kiwi

Les også

Forbrukerrådet bekymret over duopol-tendenser i dagligvaremarkedet

Publisert: