Sjekk den yachten

«Ulysses» på 107 meter sjøsatt fra offshoreverft.

FOR FØRSTE GANG: Yachten på 107 meter kjente sjøvann under baugen for første gang da den ble sjøsatt fra beddingen på Kleven Verft lørdag.

Publisert:,

Som regel er Nordsjøens arbeidshester som sjøsettes fra beddingen på offshoreverftet Kleven Verft.

Men lørdag var det noe helt annet som kom i vannet for første gang

Da ble nemlig den 107 meter lange yachten sjøsatt.

Fartøyet beskrives som luksuriøst, men samtidig robust og sjødyktig. Det er designet av Marin Teknikk i Herøy og egner seg for lange ekspedisjoner i tøffe farvann, ifølge en pressemelding fra Kleven Verft.

Eierne Robyn og Graeme Hart hadde kommet fra hjemstedet Auckland i New Zealand for å være tilstede under sjøsettingen. De har mange nybyggingsprosjekter bak seg.

- Dette er et svært spennende prosjekt for oss, sier Graeme Hart i pressemeldingen.

Fartøyet vil får navnet «Ulysses» når det blir overlevert eierne våren 2015.

Pressemeldingen forteller ikke så mye mer enn det om fartøyet.

- Spektakulær sum

Men i mars 2013 offentliggjorde verftet at de hadde gått en kontrakt på et fartøy på 107 meter som skulle bygges for å seile i tøffe farvann. Det ble den gang opplyst at fartøyet skulle designes av Marin Teknikk i Herøy.

RUVER: Det er ikke mange fritidsbåter som når opp til den 107 meter lange yachten som ble sjøsatt lørdag.

Eierne var den gang en hemmelighet, noe også prisen var.

- Men det er en ganske spektakulær sum, sa konsernsjef Ståle Rasmussen i Kleven til E24 da kontrakten ble kjent.

Den gang ble det opplyst at helikopterdekk, helikopterhangar, svømmebasseng, boblebad og innredning til 60 personer var noe av det som stod på bestillingen.

- Prosjektet viser at vi også kan levere innen dette helt spesielle markedet. Det er spennende tider, sier konsernsjef Rasmussen i pressemeldingen i forbindelse med sjøsettingen.

Men noe har åpenbart ikke gått helt etter planen.

Da kontrakten ble offentliggjort i mars i fjor, het det at fartøyet skulle levers i innen utgangen av inneværende. Men eierne må altså vente til våren før fartøyet kan tas i bruk.

Les også:

Nå skal Hagens yacht-krangel opp for rettenPå norgesferie med to jetfly og yacht med egen følgebåtSuperdesignerens nye gigant-yachtDette er verdens feteste yachtVerdens dyreste yacht til salgs