Nå inntar Friele det nederlandske kaffemarkedet

Andre europeiske land og Brasil kan også stå for tur.

SER UTENLANDS: Kaffearving Herman Friele er mannen som har reist Kaffehuset Friele til landets ledende kaffeprodusent. Nå er planene klare for distribusjon i utlandet.
Publisert: Publisert:

Etter 210 år på det norske markedet, skal Friele-kaffen ut av landet, skriver Finansavisen.

LES OGSÅ: Starbucks satser på ny te-kjede

Det er selskapets barista-kaffe som skal fristes ned nederlandske ganer, med god hjelp av storaksjonæren og kaffegiganten Douwe Egberts, som har 45 prosent eierandel.

- Douwe Egberts er store på kaffe i Nederland. De har 49 prosent markedsandel der, men de har ikke «single origin» spesialkaffe i sitt sortiment. Med Barista-serien får de kaffe fra Ipanema-farmen i Brasil hvor Kaffehuset Friele er medeiere, samt spesialkaffe fra Kenya, Mexico, Indonesia og India, sier administrerende direktør, Olav Munch, i Kaffehuset Friele, til Finansavisen.

Han forteller til avisen at purismetrenden på kaffemarkedet skaper et større rom på markedet for kvalitetskaffe. Douwe Egberts har også en solid fot i en rekke andre kaffetørste nasjoner, som Brasil.

Visjonen til det historiske kaffehuset er å øke eksporten på sikt.

- Brasil er verdens nest største kaffedrikkende land målt i totalvolum, og i dette markedet er Douwe Egberts nummer én med 20 prosent markedsandel. De er også blant de to største i Danmark, Belgia, Frankrike og Spania, sier Munch.

Kaffehuset Friele fikk i 2012 et driftsresultat på 136 millioner kroner, som er en økning på 75 prosent fra året før. Omsetningen i 2012 ble 942 millioner kroner, mot 794 millioner kroner i 2011.

E24 BEDRIFT: Se Friele-tallene selv her

LES OGSÅ:

Publisert: