Reksten Skaugen er Årets styreleder

For første gang går den prestisjefylte prisen til en kvinne.

  • Øyvind Henriksen
Publisert:

Torsdag ettermiddag avslørte juryen bak Årets styreleder hvem som er vinneren av den prestisjefylte kåringen.

Årets styreleder er Grace Reksten Skaugen i Entra Eiendom. Dette er første gang en kvinne vinner kåringen.

- Det er veldig hyggelig og fremfor alt var det jo noen dyktige kvinner som var nominert og flere blir det sikkert fremover, sier Skaugen til E24.

Åpenhet og struktur

Juryen skriver i sin begrunnelse at Skaugen er en klar og tydelig profil som en moden og bevisst styreleder.

- Hennes eget styre i Entra Eiendom trekker frem hennes bidrag til godt strukturerte styremøter, en årlig gjennomtenkt møteplan og hun er meget dyktig til å prioritere riktige saker, skriver juryen.

Skaugen skal ha etablert en styrekultur preget av åpenhet der styremedlemmene stiller kritiske spørsmål til forslag og disposisjoner fra ledelsen

Kvinne med makt

De siste årene har Skaugen flere ganger blitt trukket frem som eksemeplet på en vellykket styrekvinne. Skaugen mener selv at det er viktig å ikke bare fokusere på om styrelederen er mann eller kvinne.

- Poenget er vel å fokusere på godt styrearbeid? Jeg synes det er fint at Styreinfo har tatt initiativ til prisen fordi den fremhever at både styreleder og styremedlemsposisjoner er en ansvarsfull jobb som krever betydelig arbeidsinnsats. Styrearbeid er ikke lenger bare et verv i disse dager; med det fokus som det nå er på god selskapsstyring og styrets ansvar, sier Skaugen.

- Hvordan er det å stadig trekkes frem som representant for kvinnelige styreledere?

- Det skjer da ikke så ofte. Dersom noen nevner mitt navn er det sikkert fordi det ofte er lettest å nevne noen som allerede er i en styreleder posisjon. Slik er det nok for gutta også, sier Skaugen.

Vil ha flere kvinner

En av de som er lei av at Skaugen stadig trekkes frem som svaret på kvinner som har gjort og kan gjøre styrekarriere er redaktør Trygve Hegnar i Finansavisen. I en leder forrige helg etterlyst Hegnar nye kvinnenavn i norske styrer.

- Jeg må innrømme at jeg ikke har lest lederen, men jeg så overskriften og tror jeg forstår poenget. Han sier kanskje noe av det jeg sa i sted – at det ofte er de samme som trekkes frem fordi det er så enkelt å velge blant dem man leser om, sier Skaugen.

Styrelederen jobber selv aktivt for at flere kvinner skal finne veien inn i styrerommene.

Sammen med et svensk rekrutteringsselskap har Skaugen startet en tjeneste som heter Styresearch. Målet med tjenesten er å rekruttere fortrinnsvis kvinnelige styremedlemmer.

- I dette samarbeidet anbefaler vi mange dyktige kvinner som vi kjenner godt fra våre nettverk og som ikke ellers er så tydelig på radarskjermen. Nettopp ved bruk av profesjonelle rådgivere kan man få tilgang til et mye bredere utvalg av gode styrerepresentanter og gjerne også fra utlandet. Men vi ser at fremdeles så er det mange som spør de som er profilerte og som er nevnt i avisene i stedet for å gjennomføre en mer grundig prosess.

Les den andre delen av intervjuet med Skaugen Reksten her.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Lesernes styrefavoritt

  2. Èn styreproff inn - to ut 

  3. Hun skal lede Entra-styret

  4. Hun er årets mest kompetente kvinnelige styremedlem

  5. Stem på Årets Styreleder