Kutter utenlandske ansatte

Antall oppdrag i byggenæringen blir færre. Vikarbyråene sier opp og permitterer rundt 5 prosent av sine utenlandske ansatte i denne næringen.

Publisert:

Adecco har de siste ukene permittert og sagt opp mellom 100 og 150 utenlandske bygningsarbeidere. Totalt har de rundt 2000 arbeidere i sin faste stab, men klarer nå ikke å finne oppdrag til alle sammen.
- Det er mye tøffere nå å finne oppdrag til alle sammen. Men vi håper vi har sett en liten utflating, og at vi klarer å skaffe arbeid til dem vi nå har i staben, sier Erling Kornkveen, direktør for bygg og industri i Adecco.
Adecco er den største personalformidleren innen bygg og anlegg i Norge, og de er også en av de første som merker nedgangen. Allerede for ett år siden stoppet oppdragene innen husbygging opp, og det har aldri tatt seg opp igjen. Det er først de siste seks-åtte ukene Kornkveen har merket nedgang innen bygg.

Vanskelige episoder.

I El- og IT forbundet i LO, som også representerer bygg og anlegg, kan de fortelle om flere vanskelige episoder.
- I forrige uke måtte vi hjelpe en gruppe med både mat, overnatting og flybilletter hjem etter at arbeidsgiveren hadde sagt dem opp på dagen. De hadde hverken tak over hodet, eller penger til mat, forteller forhandlingsleder Jan Olav Andersen.
Dette er ikke noe typisk eksempel, men det er dessverre heller ikke enestående, mener han. De har flere historier der folk mister jobben på dagen. Noen drar hjem, andre søker nytt arbeid.

Les også:

Flere nyheter på E24

Publisert: