Ap-politiker fikk 1,8 mill. av Norske Skog

Arbeiderpartipolitiker fikk godt betalt for å hjelpe Norske Skog med å få en andel av regjeringens krisepakke.

FIKK BETALT: First-topp og Ap-politiker Ove Gusevik fikk 1,8 millioner kroner fra Norske Skog for å hjelpe selskapet med å få regjeringen på gli.
  • E24
Publisert:

Vinteren 2009 var Norske Skog ute etter å refinansiere sin enorme gjeld, og det private lånemarkedet fungerte dårlig, skriver Dagens Næringsliv (DN).

Derfor var selskapet avhengige av å få en andel av de statlige kriselånene som regjeringen skulle legge ut, men finansminister Kristin Halvorsen sa til media at de statlige obligasjonene skulle ha en moderat risikoprofil.

Redningen ble en konsulentavtale med arbeiderpartimannen Ove Gusevik, som fikk 1,8 millioner kroner av Norske Skog for jobben med å sørge for at regjeringen skulle låne ut penger også til gjeldstyngede selskaper.

Kommunikasjonsdirektør i Norske Skog, Tom Bratlie, sier at han ikke vet hvem Gusevik snakket med i det politiske miljøet for å sikre at Norske Skog kunne være med i redningspakkene.

- Det var i den perioden ifjor hvor finanskrisen herjet som verst og vi hadde en kraftig tørke i det vanlige finansmarkedet. Staten kom med finansieringspakkene for næringslivet. Gusevik hadde kompetanse på det å benytte staten som finansieringskilde, sier han til DN.

Gusevik bekrefter at han hadde et oppdrag for Norske Skog fra januar til juni ifjor, men vil ikke kommentere andre spørsmål.

Både Jens Stoltenberg og Kristin Halvorsen avviser å ha hatt noe dialog med Gusevik om Norske Skog eller obligasjonsfondet.

Les flere nyheter på E24.no

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. - Ufattelig å bruke 1,8 millioner på Gusevik

  2. DNB har betalt seg ut av finanskrisens krisepakke

  3. - Røkke oppførte seg som en forsmådd guttunge

  4. Betalt innhold

    Regjeringen og NHO skal forhandle om CO2-fond

  5. Regjeringen advares mot statlig innblanding i Norske Skog