Kjøpte tilbake konkursboet: – Tilbords-systemet var gått ut på dato

Tilbords har fått ny eier på plass, den samme som slo selskapet konkurs for en drøy uke siden.

GJENOPPSTÅTT: Tilbords fortsetter å tilby nordmenn kjøkkenartikler etter en krevende periode som har inkludert både eierbytter og konkurs.

Foto: David Bach
  • Sindre Hopland
Publisert: Publisert:

Tirsdag morgen ble det klart Tilbords igjen har fått Kitch'n inn på eiersiden sammen med Dalema på grossistsiden. Ifølge de nye eierne er det nå grobunn for suksess for kjøkkenutstyrskjeden.

– Infrastrukturen var gått ut på dato, og forpliktelser knyttet til infrastruktur og leiekontrakter gjorde det umulig å snu situasjonen slik det så ut før konkursen, uten å tape masse penger, sier daglig leder i Kitch'n og Tilbords, Odd Sverre Arnøy.

Ulønnsomme butikker i Tilbords vil bli lagt ned, i tillegg til 15 butikker som allerede har stengt dørene. Også virksomheten i Bergen legges ned.

Det var ifølge flere interesserte budgivere med i kampen om Tilbords, men det var altså Kitch'n som trakk det lengste strået.

– Vi har gitt et fornuftig bud, basert på markedet og det som var av eiendeler i konkursboet, sier Arnøy som ikke vil røpe hvor mye de betalte for Tilbords-restene.

Forutså aldri konkursen

Jernia-sjefen Espen Karlsen antydet overfor E24 i forrige uke at konkurrenten Kitch'ns oppkjøp av Tilbords tidligere i år ikke ga mening, og at det var taktisk spill.

Kitch'n avviste dette blankt, og gjør det samme etter kjøpet av konkursboet.

– Så dere noen gang for dere dette scenarioet før konkursen?

Les også

Kitch'n kjøper konkursboet i Tilbords

– Nei, vi så aldri for oss dette scenarioet. Jeg har ikke moral til å gå inn i selskap for deretter å slå det konkurs, sier Arnøy.

Kitch'n Holding vil nå organisere Tilbords i en egen kjedestruktur ved siden av Kitch'n.

– Nå har vi et mye bedre utgangspunkt for å ta ut alt potensial som ligger i Tilbords, sier Arnøy.

– Men er det ikke et problem at mange Kitch'n- og Tilbords-butikker ligger veldig nærme hverandre?

– Det er helt uproblematisk at det ligger både Kitch'n- og Tilbords-butikk på samme senter, med tanke på at det kun er 20–25 prosent av sortimentet som er likt. Vi kommer til å jobbe for å dyrke ulikhetene i butikkene, Kitch'n på kjøkkenutstyr og Tilbords mer på interiør.

Omsetningen ned før den går opp

Den daglige lederen sier at omsetningen vil ende på 550 millioner kroner for Tilbords-kjeden i 2017, og han anslår at omsetningen vil ende på rundt 475 millioner kroner i 2018.

Les også

De eier 120 fysiske butikker: Ingen omsetningsvekst i butikkene, netthandel får skylda

– Det kommer til å bli en nedgang i inntekter i 2018 grunnet færre butikker, men nå har vi kommet ned på grunnfjellet og er klare for å vokse igjen.

Kitch'n omsatte for 1,013 milliarder i 2017. Det betyr at kjeden samlet vil ha en omsetning på rundt 1,5 milliarder kroner.

Tilbords-kjedens grossistlager og kjedekontor i Bergen låser dørene etter oppkjøpet. Kjedekontoret flyttes til Sandnes og blir samlokalisert med Kitch'n, mens grossistlageret flyttes til Bryne hvor Dalema har sitt anlegg.

Av 40 ansatte i Bergen og Oslo, vil 15–20 personer få mulighet til å søke på nye stillinger i henholdsvis Sandnes og Bryne/Jevnaker.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Netthandel

Flere artikler