Kjøpte tilbake konkursboet: – Tilbords-systemet var gått ut på dato

Tilbords har fått ny eier på plass, den samme som slo selskapet konkurs for en drøy uke siden.

GJENOPPSTÅTT: Tilbords fortsetter å tilby nordmenn kjøkkenartikler etter en krevende periode som har inkludert både eierbytter og konkurs.

Foto: David Bach
  • Sindre Hopland
Publisert:

Tirsdag morgen ble det klart Tilbords igjen har fått Kitch'n inn på eiersiden sammen med Dalema på grossistsiden. Ifølge de nye eierne er det nå grobunn for suksess for kjøkkenutstyrskjeden.

– Infrastrukturen var gått ut på dato, og forpliktelser knyttet til infrastruktur og leiekontrakter gjorde det umulig å snu situasjonen slik det så ut før konkursen, uten å tape masse penger, sier daglig leder i Kitch'n og Tilbords, Odd Sverre Arnøy.

Ulønnsomme butikker i Tilbords vil bli lagt ned, i tillegg til 15 butikker som allerede har stengt dørene. Også virksomheten i Bergen legges ned.

Det var ifølge flere interesserte budgivere med i kampen om Tilbords, men det var altså Kitch'n som trakk det lengste strået.

– Vi har gitt et fornuftig bud, basert på markedet og det som var av eiendeler i konkursboet, sier Arnøy som ikke vil røpe hvor mye de betalte for Tilbords-restene.

Forutså aldri konkursen

Jernia-sjefen Espen Karlsen antydet overfor E24 i forrige uke at konkurrenten Kitch'ns oppkjøp av Tilbords tidligere i år ikke ga mening, og at det var taktisk spill.

Kitch'n avviste dette blankt, og gjør det samme etter kjøpet av konkursboet.

– Så dere noen gang for dere dette scenarioet før konkursen?

Les også

Kitch'n kjøper konkursboet i Tilbords

– Nei, vi så aldri for oss dette scenarioet. Jeg har ikke moral til å gå inn i selskap for deretter å slå det konkurs, sier Arnøy.

Kitch'n Holding vil nå organisere Tilbords i en egen kjedestruktur ved siden av Kitch'n.

– Nå har vi et mye bedre utgangspunkt for å ta ut alt potensial som ligger i Tilbords, sier Arnøy.

– Men er det ikke et problem at mange Kitch'n- og Tilbords-butikker ligger veldig nærme hverandre?

– Det er helt uproblematisk at det ligger både Kitch'n- og Tilbords-butikk på samme senter, med tanke på at det kun er 20–25 prosent av sortimentet som er likt. Vi kommer til å jobbe for å dyrke ulikhetene i butikkene, Kitch'n på kjøkkenutstyr og Tilbords mer på interiør.

Omsetningen ned før den går opp

Den daglige lederen sier at omsetningen vil ende på 550 millioner kroner for Tilbords-kjeden i 2017, og han anslår at omsetningen vil ende på rundt 475 millioner kroner i 2018.

Les også

De eier 120 fysiske butikker: Ingen omsetningsvekst i butikkene, netthandel får skylda

– Det kommer til å bli en nedgang i inntekter i 2018 grunnet færre butikker, men nå har vi kommet ned på grunnfjellet og er klare for å vokse igjen.

Kitch'n omsatte for 1,013 milliarder i 2017. Det betyr at kjeden samlet vil ha en omsetning på rundt 1,5 milliarder kroner.

Tilbords-kjedens grossistlager og kjedekontor i Bergen låser dørene etter oppkjøpet. Kjedekontoret flyttes til Sandnes og blir samlokalisert med Kitch'n, mens grossistlageret flyttes til Bryne hvor Dalema har sitt anlegg.

Av 40 ansatte i Bergen og Oslo, vil 15–20 personer få mulighet til å søke på nye stillinger i henholdsvis Sandnes og Bryne/Jevnaker.

Her kan du lese mer om

  1. Netthandel
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Kitchn kjøper konkursboet i Tilbords

  2. Kitch'n-eierne leverer rekordresultat og kaller snuoperasjonen i Tilbords vellykket

  3. Jernia-sjef hevder: Kitch'n kjøpte Tilbords for å slå dem konkurs

  4. Annonsørinnhold

  5. Tirag-konsernet har sluttet å betale kreditorene – trenger finansiering

  6. Tilbords er konkurs