Undersøkelse: Google Norges mest attraktive arbeidsplass

Academic Works årlige undersøkelse viser at Google er den hesteste arbeidsgiveren her til lands.

POPULÆRT ARBEIDSSTED: Jan Grønbech er Google-sjef i Norge. Han kan slå fast at mange arbeidstagere har lyst til å jobbe for ham.
Publisert: Publisert:

– Med god margin tar Google hjem seieren som den mest attraktive arbeidsplassen blant unge arbeidstakere i Norge, sier Mads Wildhagen i Academic Work i en pressemelding.

– Det betyr at de klarer å imøtekomme faktorene som denne målgruppen anser som de viktigste når de skal velge arbeidsgiver, som gode utviklingsmuligheter, godt sosialt miljø og varierte arbeidsoppgaver.

Kåringen skjer på bakgrunn av Academic Works årlige undersøkelse, Young Professional Attraction Index.

Ut fra denne undersøkelsen har man i samarbeid med Kantar TNS også laget en norsk liste, me dutgansgpunkt i tre ulike parametere: rykte, opplevd fremgang og om respondentene ønsker å jobbe hos arbeidsgiveren eller ikke.

Også norske virksomheter gjør det bra i undersøkelsen. Halvparten av de ti mest attraktive arbeidsplassene er norske, og andreplassen går til FINN.no.

De rangeres i tillegg som Årets Rakett – ingen andre selskaper har steget fortere på listen, fra en syvende plass i fjor til pallplass i år.

Norconsult, Kongsberggruppen, Sintef og DNB kommer også med på topplisten.

– Disse norske virksomheter ligger høyt oppe i unges bevissthet, sier Wildhagen.

– Mye av grunnen er nok at de har vært flinke til vise seg frem til en bred målgruppe, både gjennom storytelling og employer branding.

Publisert: