Flyplass på Rygge tidligst i 2018

Selskapet Rygge Airport (RA) gir opp håpet om å starte opp ny drift på Moss lufthavn Rygge i 2017.

STENGT: Lørdag 29. oktober lettet det siste flyet med passasjerer fra Rygge sivile lufthavn utenfor Moss. Lufthavnen ble åpnet høsten 2007 og ble avviklet 1. november etter at Ryanair besluttet å legge ned basen på flyplassen som følge av innføringen av flyseteavgiften.

Foto: Håkon Mosvold Larsen NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:

Det private flyplasselskapet har lenge hatt som mål å starte opp flyplassdrift 1. april neste år, men innser nå at det ikke vil skje. Skylden legger selskapet på flyplassoperatøren Rygge Sivile Lufthavn (RSL), skriver Moss Avis tirsdag.

– Årsaken til utsatt oppstart er at RA ikke har oppnådd tilgang til terminalbygget, sier daglig leder Knut R. Johannessen.

Les også

Orkla-sjefen om Rygge-redningsplan: – Skjønner ikke helt hva de ønsker og hva de vil

Flyseteavgiften

Han sier de var avhengige av en avtale med RSL som eier terminalbygget, og Forsvaret som eier flyplassen, men at de hittil bare har fått til en avtale med sistnevnte. Selskapet har fått tilsagn om konsesjon fra Samferdselsdepartementet.

Etter ni års drift lettet det foreløpig siste flyet fra Moss lufthavn Rygge lørdag 29. oktober. Nedleggelsen kom som følge av regjeringens omstridte flyseteavgift og Ryanairs påfølgende beslutning om å legge ned basen på Rygge.

– Ingen flyselskaper kan forplikte flåten og ruteprogrammet sitt til flyginger på Rygge før det er en avklaring på om RA får tilgang til terminalbygget som kreves for å drive flyplassen, sier Johannessen.

– For sen

Kritikken blir møtt med undring hos RSL:

– Vi har jo hele tiden sagt at Rygge Airport har vært for sent ute for å få en flyplass opp å stå i 2017. Vi mener også at de har svært dårlig tid for å komme i mål i 2018, sier RSLs styreleder Svein Hurlen.

Han sier de taper penger på eiendommen for hver dag som går, men at de hverken vil selge unna eiendommen eller utstyr så lenge Rygge Airport fortsatt viser interesse.

Les også

Her forlater passasjerflyet Rygge for siste gang

Les også

Rygge-nedskriving hindret milliardresultat for Thon

Les også

– Midt i blinken for Trump

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Luftfart

Flere artikler

  1. I kveld tar det siste passasjerflyet av fra Rygge

  2. Rygge-selskap inngår avtale med Forsvarsbygg

  3. Rygge trenger 7,5 millioner innen onsdag

  4. Kan bli ny drift på Rygge

  5. Her forlater passasjerflyet Rygge for siste gang