Her ankommer næringslivstoppene

NHOs årskonferanse er ventet å samle rundt 1.300 bedriftsledere, toppolitikere og eksperter.

Investor Jens Ulltveit-Moe er på NHOs årskonferanse.
Publisert:

– Jeg gleder meg til å kunne sitte her, lene meg tilbake, og nyte konferansen. Det er faktisk litt deilig å ikke skulle prestere noe i dag, sier Schibsted-sjef Kristin Skogen Lund til E24.

I desember 2018 kom hun til Schibsted etter å ha vært administrerende direktør i NHO fra 2012. Dermed har hun stått på scenen flere av de 31 gangene NHO har arrangert sin årskonferanse.

– Vi gjør det for å sette viktige tema for næringslivet på dagsorden, forteller kommunikasjonsrådgiver Marius Alexander Saasen Strand i NHO til E24.

Neste trekk?

Mellom klokken 8 og 9 ankommer deltagerne, og klokken 9 begynner programmet. Årets tema er «Neste Trekk», og planen er at det skal pekes på muligheter, barrierer og løsninger for verdiskapningen i Norge de neste ti årene.

Investor Jens Ulltveit-Moe tror ikke han får svarene på hva konferansens slagord, «neste trekk – hvordan skal vi ta de beste valgene for fremtiden?»

– Jeg tror vi får svaret på hva de ønsker skal være de neste trekkene, men jeg tviler på at det vil være nok.

– Så fra scenen får du ikke svarene du trenger?

– Tidligere har jeg ikke fått her, tidligere har det vært urealistisk, men det er jo veldig bra at endelig også NHO har riktig fokus.

Orkla-sjef Jaan Ivar Semlitsch har heller ikke tro på noen konkrete «trekk» fra scenen.

– Man får kanskje noen trender og noen innspill, men får ikke det fulle svaret.

Styreleder i Innovasjon Norge, Gunnar Bovim er noe mer optimistisk.

– Har du troen på at de beste valgene for fremtiden vil finnes her på konferansen?

– Nei, men jeg tror de finnes i hodene på dem som er her.

Topp-innledere

Blant innlederne er statsminister Erna Solberg (H), Danmarks tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt og Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon.

Under åpningen av NHO-konferansen trekker statsminister Erna Solberg blant annet frem Equinors planer om elektrifisering av sokkelen, og oljebransjens felles mål om å kutte utslippene fra produksjonen med 40 prosent innen 2030 og ned mot null i 2050.

– Det er nesten så vi kunne spørre: Kunne dette året fått en bedre klimastart? sier Solberg.

I tillegg er konsernsjef Kjerstin Braathen i DNB, Skanska-topp Ståle Rød, Ferd-eier Johan H. Andresen, konsernsjef Odd Arild Grefstad i Storebrand og Equinor-sjef Eldar Sætre blant de prominente gjestene som skal være til stede.

Mellom og etter sesjonene er det mingling, og deretter avsluttes kvelden med NHOs årsmiddag kl. 19.

I fjor var temaet «Verden og vi», og da var blant annet brexit og handelskrigen viktige tema for næringslivstoppene.

For ordens skyld: E24s eiere er heleid av Schibsted. Enkelte journalister i E24 har aksjer i Schibsted gjennom bedriftens aksjespareprogram.

Les også

Equinor, LO og NHO sammen om nytt klimamål: Norsk sokkel skal bli utslippsfri

Publisert: