SSB: Laveste antall overnattinger noen gang

Aldri før er det målt så lavt antall overnattinger i april som i år. Verst gikk det ut over hotellene, som hadde en nedgang på 87 prosent.

Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo slo på lysene på enkelte av rommene på hotellet for å tegne et hjerte med budskap om kjærlighet og at alle må ta vare på hverandre i koronatiden.

Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • NTB
Publisert:

Det var rundt 330.000 overnattinger ved de kommersielle overnattingsvirksomhetene i april i år. Det er hele 84 prosent færre enn i april i fjor. Antallet er det laveste som er målt i en april-måned siden Statistisk sentralbyrå (SSB) startet målingene i 1985.

– Dette fallet kommer etter en svært krevende mars-måned, da overnattingene falt med 55 prosent sammenlignet med samme måned i fjor, sier rådgiver Jarle Kvile i SSB. Verst for hotellene

Nedgangen skyldes blant annet at mange virksomheter måtte stenge ned da myndighetene 12. mars satte inne svært inngripende restriksjoner for å begrense spredning av koronaviruset. Sammenlignet med i fjor var rundt 20 prosent færre overnattingsvirksomheter åpne i år.

Antall på hotellovernattinger i april ble redusert med nesten 1,4 millioner – tilsvarende en nedgang på 87 prosent fra april i året før. Overnattinger på campingplasser gikk ned 73 prosent, mens antall overnattinger på hyttegrender og vandrerhjem falt med 81 prosent.

Det var en kraftig reduksjon i hotellovernattinger i alle landets fylker. Oslo – der to av tre hoteller holdt stengt i april – og Innlandet – hvor halvparten av hotellene måtte stenge – ble spesielt hardt rammet

Aller størst var nedgangen på Svalbard, der antall hotellovernattinger ble redusert med 98 prosent. Innlandet hadde en nedgang på 92 prosent. Rogaland hadde den laveste reduksjonen i antall overnattinger, med 71 prosent.

Les også

NRK: Grønn krisepakke på 3,6 milliarder kroner

Les på E24+

Nå avgjøres fremtiden for verftene på Stord: – Vi kan miste mange

Her kan du lese mer om

 1. Coronaviruset
 2. SSB
 3. Turisme
 4. Hotell
 5. Reiseliv
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Halvparten av hotellgjestene forsvant i juni

 2. Går mot krisesommer for norske storbyhoteller

 3. Venter svensk restaurant- og hotelldød: Spår tredobling i konkurser

 4. Annonsørinnhold

 5. Avinor: Flytrafikken er redusert med rundt 95 prosent

 6. Bergens hoteller har mistet 374.000 hotelldøgn