SSB: Laveste antall overnattinger noen gang

Aldri før er det målt så lavt antall overnattinger i april som i år. Verst gikk det ut over hotellene, som hadde en nedgang på 87 prosent.

Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo slo på lysene på enkelte av rommene på hotellet for å tegne et hjerte med budskap om kjærlighet og at alle må ta vare på hverandre i koronatiden.

Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:

Det var rundt 330.000 overnattinger ved de kommersielle overnattingsvirksomhetene i april i år. Det er hele 84 prosent færre enn i april i fjor. Antallet er det laveste som er målt i en april-måned siden Statistisk sentralbyrå (SSB) startet målingene i 1985.

– Dette fallet kommer etter en svært krevende mars-måned, da overnattingene falt med 55 prosent sammenlignet med samme måned i fjor, sier rådgiver Jarle Kvile i SSB. Verst for hotellene

Nedgangen skyldes blant annet at mange virksomheter måtte stenge ned da myndighetene 12. mars satte inne svært inngripende restriksjoner for å begrense spredning av koronaviruset. Sammenlignet med i fjor var rundt 20 prosent færre overnattingsvirksomheter åpne i år.

Antall på hotellovernattinger i april ble redusert med nesten 1,4 millioner – tilsvarende en nedgang på 87 prosent fra april i året før. Overnattinger på campingplasser gikk ned 73 prosent, mens antall overnattinger på hyttegrender og vandrerhjem falt med 81 prosent.

Det var en kraftig reduksjon i hotellovernattinger i alle landets fylker. Oslo – der to av tre hoteller holdt stengt i april – og Innlandet – hvor halvparten av hotellene måtte stenge – ble spesielt hardt rammet

Aller størst var nedgangen på Svalbard, der antall hotellovernattinger ble redusert med 98 prosent. Innlandet hadde en nedgang på 92 prosent. Rogaland hadde den laveste reduksjonen i antall overnattinger, med 71 prosent.

Les også

NRK: Grønn krisepakke på 3,6 milliarder kroner

Les på E24+

Nå avgjøres fremtiden for verftene på Stord: – Vi kan miste mange

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Coronaviruset
 2. SSB
 3. Turisme
 4. Hotell
 5. Reiseliv

Flere artikler

 1. Halvparten av hotellgjestene forsvant i juni

 2. Antall hotellovernattinger mer enn halvert i november

 3. Går mot krisesommer for norske storbyhoteller

 4. Annonsørinnhold

 5. Flytrafikken i Norge er den minst coronarammede i Europa – til tross for dramatisk passasjerfall

 6. 140.000 jobber forsvant i USA - alle var besatt av kvinner