Forplikter seg til å ta over 100 ansatte etter Notabene-konkursen

Bostyrer Ellen Schult Ulriksen og Christoffer Baisgård i Haavind (t.v.) møtte i dag i Oslo byfogdembete med styreleder Harald Enersen i Notabene, for selskapets skiftesamling.

David Bach, E24
Publisert:,

Jotunfjell Partners’ selskap JFP Retail Drift har inngått avtale om overdragelse av Notabene for en samlet kjøpesum på 30,2 millioner kroner.

Samtidig påtar de nye eierne seg å tilby omtrent 100 av de butikkansatte fast eller midlertidig ansettelse i hel- eller deltidsstilling.

Det kommer frem av innberetningen til Oslo byfogdembete, etter Notabene-konkursens første skiftesamling torsdag.

29,3 av disse tilfaller panthaver. JFP overtok selskapets rettigheter til varelager og driftstilbehør samt rett til å overta leieforhold.

Jotunfjell Partners har som intensjon å videreføre så mange butikker som mulig, heter det i innberetningen.

Slik fungerer det norske bokkartellet

Styreleder og deleier Harald Enersen i Notabene var til stede under skiftesamlingen, og sier til E24 at han kjente tristhet over konkursen.

– Først og fremst for alle de ansatte som nå går en usikker fremtid i møte, sier Enersen.

Enersen sier det ble for tungt for bokhandelkjeden å stå imot de store konkurrentene Ark og Norli. De har hatt større økonomiske muskler, og derfor også ressursene til å satse på netthandel, som spiser markedsandeler i alle tilsvarende bransjer.

Notabene besluttet på sin side å legge ned nettbutikken, for så å gi den en «face-lift» før re-publisering, kommer det frem av innberetningen.

Det rakk Notabene ikke å gjennomføre før konkursen ble åpnet 19. november.

Jotunfjell Partners kjøper konkursrammede Notabene