Britisk økokrim starter korrupsjonsetterforskning av GlaxoSmithKline

Britisk økokrim skal etterforske GlaxoSmithKline for korrupsjon.

SJEFEN TILTALT: Kinesiske ansatte på vei inn til kontroet til GlaxoSmithKline i Beijing hvor tre sjefer nå risikerer fengsel for grov korrupsjon.
Publisert: Publisert:

Etterforskningen av den britiske legemiddelgiganten GlaxoSmithKline - en av verdens største - kommer i kjølvannet av en kinesisk etterforskning av selskapet. Selskapet har tidligere ifølge nettutgaven til The Daily Mail innrømmet at noen av selskapets ledere i Kina skal ha brutt loven.

Tirsdag kveld kunngjorde Serious Fraud Office - det britiske Økokrim - at det har åpnet etterforskning av GlaxoSmithKline.

Daily Mail skriver at Serious Fraud Office kan etterforske og påtale korrupsjon utført av et britisk selskap, selv om den er utført i andre land.

Brukte prostituerte

Ifølge avisen skal den kinesiske etterforskningen ha avslørt at GlaxoSmithKline skal ha operert med et stort nettverk til å bestikke leger til å bruke deres produkter. Legene skal ha blitt bestukket med både penger og seksuelle tjenester fra prostituerte.

Når det britiske økokrim nå går inn i saken lover GlaxoSmithKline fullt samarbeid fra deres side.

- Vi er innstilt på å etterleve de ytterste etiske standarder innen næringslivet, og vil fullt ut samarbeide med Serious Fraud Office, sier selskapet i en uttalelse.

- Vi tar de anklagene som er reist på største alvor, uttales det.

Mot rettssak i Kina

Den kinesiske etterforskningen av selskapet har pågått over flere år, men er nå nylig avsluttet. Saken er sendt påtalemakten, som mest sannsynlig vil ta ut en tiltale om en stund.

I alt tre personer er siktet eller tiltalt i Kina. Ifølge kinesisk politi skal bestikkelsene i Kina ha generert flere milliarder yen i ekstra inntekter.

Les også:

Britisk direktør tatt for bestikkelserÉn av 25 sier de har betalt bestikkelser til norsk rettsvesenFransk selskap får bot for bestikkelser

Publisert:
Gå til e24.no