Tidenes dyreste Obos-leilighet til salgs for 95 millioner kroner

I januar neste år kommer det som vil bli den dyreste Obos-leiligheten noensinne lagt ut for salg – prislappen blir på hele 95 millioner kroner. 

DYR UTSIKT: Denne utsikten får du til 95 millioner kroner, noe som er den dyreste Obos-leiligheten noensinne lagt ut for salg. Den skal selges sammen med 329 andre leiligheter fordelt på tre bygg på Majorstuen.

Foto: OBOS / LOF Arkitekter
  • Vetle Forsland (Bergens Tidende)
Publisert:,

– Det blir tidenes dyreste Obos-leilighet, bekrefter Arne Baumann, konserndirektør for boligutvikling i Obos, til E24.

Leiligheten blir lagt ut for salg den 24. januar 2019, sammen med 46 andre leiligheter, som er en del av et større prosjekt i Middelthunet på Majorstuen.

Planen er å rive Nordeas gamle hovedkontor, før oppreisningen av et nytt boligområde vil ferdigstilles i starten av 2022, heter det i beskrivelsen på Finn.no.

Til sammen vil 329 leiligheter fordelt på tre bygg selges, og prisen spenner seg over et intervall fra 6 millioner kroner, helt opp til flaggskipet, som koster 95 millioner kroner.

– Prosjektet har en helt unik beliggenhet, og leiligheten er tegnet deretter. Den ligger med Frognerparken foran deg, og har tilgang til alle herlighetene Majorstuen byr på – så da blir prisen justert deretter, sier Baumann til E24.

OBOS / LOF Arkitekter

«Folkelige» Obos

Obos hadde ved utgangen av 2017 435.451 medlemmer, og har medlemmer i de fleste av Norges kommuner, ifølge deres nettsider.

Det har vært med på å gi selskapet et «folkelig» renommé.

FORNØYD: Arne Baumann, konserndirektør for boligutvikling i OBOS, kan melde om flere interessenter til det som vil bli tidenes dyreste OBOS-leilighet.

Foto: Stine Moen

– Vi er jo en folkelig organisasjon, men vi bygger for folk flest, og da bygger vi for medlemmer i alle skalaer, forklarer Baumann, og viser til andre dyre prosjekter Obos har vært med på, som Pilestredet Park.

Samtidig sier Baumann at flere har meldt seg som interessenter til å kjøpe rekord-leiligheten, selv om han ikke vil gå i dybden på hvem en slik kjøper kan være.

– Det er mange som drømmer om å bo her. Man får en følelse av at dette er Majorstuens tak, sier han.

Parkering koster

Prislappen inneholder et bruksareal på 390 kvadratmeter, fire soverom, privat takterrasse, samt en utsikt over Frognerparken og ut mot Oslofjorden – men dersom du vil ha parkeringsplass, vil det koste deg ytterligere 975.000 kroner.

– Det er rett og slett markedsprisen, forklarer konserndirektøren.

– I tillegg får kjøperen da et valg – kanskje noen tenker grønt og ikke har bil, da trenger man ikke parkeringsplass, fortsetter han.

Som vanlig vil Obos-medlemmer ha forkjøpsrett ved salgsstart, hvor personen som har vært medlem lengst, får velge bolig først.

OBOS / LOF Arkitekter

Her kan du lese mer om

  1. Bolig

Flere artikler

  1. Tidenes dyreste Obos-leilighet står usolgt: Øker prisen til 97 millioner kroner

  2. Oslos dyreste leilighet er foreløpig ubygd: Ber om 97 millioner kroner

  3. Toppleiligheten til Einar Aas lagt ut for salg

  4. Annonsørinnhold

  5. Toppleilighet til 37 millioner kan bli Bergens dyreste noensinne

  6. Norges dyreste hytter tar tid å selge: – De interesserte har noe fint fra før