Jobbytter

Lars Håkon Grønning er ny ansvarlig redaktør i E24

Lars Håkon Grønning er ansatt som ansvarlig redaktør i E24. – Vi kunne ikke fått en sterkere drivkraft til å utvikle E24 videre, sier styrelederen om ansettelsen.

Ny ansvarlig redaktør i E24, Lars Håkon Grønning.

Jørgen Braastad
  • E24
Publisert:

Grønning har hatt rollen som konstituert ansvarlig redaktør siden november i fjor, da Gard Michalsen valgte å si opp sin stilling.

– Jeg er utrolig fornøyd med denne rekrutteringen, og det er et samlet styre som står bak beslutningen. Lars Håkon har tydelige og offensive planer for hvordan E24 skal bli Norges viktigste næringslivsavis. Dessuten er han en bunnsolid og ambisiøs medieleder med et brennende hjerte for journalistikken og presseetikken. I tillegg viser han en særlig forståelse for produktutvikling og brukerbehov, som er helt sentralt for å vokse videre, sier Christian Haneborg, styreleder i E24.

Grønning har studert samfunnsøkonomi og journalistikk, og han har lang erfaring fra VG. Der jobbet han blant annet som leder for økonomi og politikk, og som nyhetssjef for avdelingen for undersøkende journalistikk. I E24 har han vært i to år, først som nyhetsredaktør, og deretter som konstituert ansvarlig redaktør.

– Lars Håkon har gjentatte ganger i sin karriere, også i E24, bevist at han er en helt sentral drivkraft i endrings- og utviklingsprosesser. Han er dyktig til å utvikle og lede journalister, og han er en sterk kulturbærer. Hans kombinasjon av erfaring, kompetanse og personlige egenskaper gjør at vi ikke kunne fått en bedre leder til å drive den videre utviklingen i E24, hvor ikke minst samarbeid på tvers i Schibsted er viktig, sier Haneborg.

Grønning er veldig glad for tilliten fra styret, og for at han får fortsette i rollen som ansvarlig redaktør.

–  E24 skal bli ledende på undersøkende næringslivsjournalistikk i Norge, og det siste året har vi investert betydelige ressurser for å kunne levere på dette, ikke minst gjennom å utvikle alle de dyktige journalistene som jobber i redaksjonen. Samtidig skal vi videreutvikle den posisjonen vi har som stedet å oppsøke når det skjer noe i norsk finans og næringsliv, gjennom en stadig mer moderne breaking-journalistikk, sier Lars Håkon Grønning.

E24 har det siste året også opplevd en meget sterk vekst på brukerbetaling, og tilbyr et stadig bredere produkt til abonnentene.

– Jeg er takknemlig for at jeg får fortsette å lede et team av kolleger med vanvittig sterk journalistfaglig kompetanse. E24 har det beste utgangspunktet for å levere journalistikk som utgjør en forskjell og engasjerer stadig flere brukere. Jeg gleder meg til veien videre, sier han. 

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Jobbytter

Flere artikler