Nødparti med 500.000 liter julebrus er på vei: – Vi har rotet frem etiketter, råvarer og flasker

Ringnes måtte trekke millioner av flasker med julebrus fra markedet på grunn av en produksjonsfeil. Nå jobber de døgnet rundt for å produsere et nødparti med julebrus.

Publisert:

– Vi har stått på døgnet rundt, og rotet frem etiketter, råvarer og flasker, sier kommunikasjonssjef Nicolay Bruusgaard i Ringnes.

Lørdag 12. desember ble det kjent at bryggeriet måtte trekke opp mot 13 millioner glassflasker fra markedet, etter at det ble oppdaget feil ved noen av flaskene.

Det har med andre ord vært kaotisk for Ringnes de siste dagene. Nå ser derimot julen ut til å være reddet.

– Vi fikk produsert opp 300.000 liter julebrus i går og i dag produserer vi ytterligere 200.000 liter, sier Bruusgaard.

Ringnes fryktet det verste da det så ut til at 13 millioner glassflasker måtte trekkes fra markedet. Ved videre undersøkelser ble antallet langt lavere: 4,5 millioner glassflasker er nå trukket tilbake.

Kommunikasjonssjef Nicolay Bruusgaard i Ringnes er fornøyd med innsatsen til alle de ansatte de siste dagene.

– Lever inn glassflaskene

Frem til julaften vil det bli kjørt ut en halv million liter med julebrus.

Til de som allerede har sikret seg julebrus på glassflasker, har Bruusgaard en kjedelig beskjed.

– Vi kan dessverre ikke garantere for at alle glassflaskene ute i markedet er i orden. Derfor oppfordrer vi alle kunder å være på den sikre siden og levere inn brusen de har hjemme til utsalgsstedet. De vil da få igjen pengene, sier han.

– Dersom noen likevel velger å beholde den innkjøpte brusen, er det viktig at flasketuten trekkes opp og kontrolleres godt for skader av voksne før noen eventuelt drikker av dem, sier Bruusgaard.

Nødpartiet med brus kommer på plastflasker, ettersom det ikke er mer glassflasker å få tak i.

Skiftleder Lukas Gullqvist og lærling Rebecca Serena Zahl under tappingen av nødpartiene med ekstra julebrus.

Tusenvis av liter med julebrus ned sluket

Produktene som blir kalt tilbake er Dahls Julebrus, Dahls julebrus lett, Hamar & Lillehammer julebrus, Hamar & Lillehammer julebrus Lett, Mozell Eplemost og Tou Eplemost.

Bruusgaard opplyser om at en feil på flasketuten ble oppdaget av 13 kunder, men at det sannsynligvis er mange flere flasker som inneholder feil.

Hva skjer med de flaskene som må destrueres?

– Nå må vi først få inn alle flaskene og så blir det nok noen runder med flaskeprodusent og forsikringsselskap. Det er i alles interesse å komme til bunns i hva som egentlig har skjedd med glassflaskene, sier Bruusgaard.

– Etter dette må flaskene destrueres, og da går brusen dessverre i sluket. Så lenge man ikke vet at alle flaskene er hundre prosent trygge å drikke fra, så kan vi dessverre ikke gi dem bort heller, sier han.

Et nødparti med julebrus.
Publisert:

Her kan du lese mer om