Netthandel i Norge

Samuel var permittert – fikk jobb under tidenes pakkerush

Midt i tidenes pakkerush ansatte Posten 600 nye medarbeidere for å ta unna det enorme volumet. Tidligere Gardermoen-ansatt Samuel Ærø er en av de nyansatte. – Det har vært helt konge, sier Ærø, som også har skaffet postjobb til tre andre kompiser.

Samuel Ærø ble permittert fra jobben i SAS på Gardermoen da coronapandemien inntraff. Nå har han jobb på Posten.
 • Ola Alsberg
 • Hanna Kristin Hjardar (foto)
Publisert:

Etter at coronaviruset satte en stopper for nesten all flytrafikk, ble Samuel Ærø permittert fra bakkemannskap-jobben på Gardermoen.

Etter måneder med jobbsøking og en usikker hverdag fikk han nyss i at Posten ansatte nye postbud ved terminalen på Alnabru.

– Jeg hørte gjennom noen venner at Posten trengte folk. Etter en kjapp telefon og et intervju fikk jeg tilbud om jobb som hjemkjøringsbud. Det var godt å slippe å gå rundt uten noe å gjøre, og jeg trives mer enn noen gang, sier Ærø.

Les også

Postselskapene venter tidenes pakke-jul: – I år vil vi slå alle rekorder

– Artig

Fra august har han kjørt Oslo rundt med pakker, og har fått ansvar for et nytt digitalt utkjøringssystem.

– Det har vært helt konge. Jeg liker arbeidsoppgavene og har veldig trivelige kolleger, også er det artig å jobbe i en bransje i vekst i disse tider, sier han.

Så langt i år har veksten i pakker fra varehandel vært over 40 prosent. Pakkeveksten smittet over på antall ansatte.

Etter en sommer som permittert fikk Samuel Ærø endelig jobb. Nå er han hjemkjøringsbud i Posten.

600 nye ansatte

Ærø er en av 600 nyansatte i Posten. Flesteparten av de nye postarbeiderne var tidligere permittert eller oppsagt som følge av virussituasjonen.

– Vi har hentet inn ekstra bemanning underveis for å håndtere det økende volumet, men så at vi inn mot Black Friday og jul ville møte rekordstore pakkevolum og hadde behov for betydelig flere, sier pressesjef Kenneth Tjønndal Pettersen i Posten.

– De vi har hentet inn har vært viktige for å håndtere den store pakkemengden. De har vært dedikerte og skal være stolte av den jobben som er gjort med å håndtere tidenes største pakkeflom, sier han.

Pressesjef Kenneth Tjønndal Pettersen i Posten.

– Krevende å ha så stor vekst

Også konkurrenten Postnord har oppbemannet, og har i løpet av de siste månedene ansatt mellom 400 og 500. Fra før hadde postkonsernet om lag 1.500 ansatte i Norge.

– Det er klart det er krevende å ha så stor vekst i antall ansatte. Å finne så mange kvalifiserte folk er en interessant og krevende HR-oppgave, men har alt i alt gått bra, sier kommunikasjons- og markedsdirektør Ole A. Hagen i Postnord.

De siste dagene inn mot jul pleier tradisjonelt pakkevolumet å synke betraktelig.

– Men i år har julerushet bare fortsatt. Jeg var på Alfaset-terminalen lille julaften og der har vi fått inn 120.000 pakker på én dag. Det er masse å gjøre fremdeles, sier Hagen.

Les også

Rekordvekst i årets julehandel på nett

– Pakkene kommer frem

Postnord fryktet før helgen at smittesituasjonen ved selskapets terminal på Alfaset ville forsinke postleveransene rett før jul. Fredag var 14 ansatte smittet. Lille julaften hadde tallet steget til 20 smittede. 650 ansatte er testet.

– Pakkene kommer frem. Vi er helt à jour. Vi har massetestet alle ansatte ved Alfaset-terminalen og andre terminaler i nærheten, og legene sier at det er full kontroll på smittesituasjonen, sier Hagen.

– Med smitteoppblomstringen vi har sett den siste tiden kommer vi til å ha en ny runde massetesting når ansatte kommer tilbake på jobb etter jul, sier han.

Les også

Smitteutbrudd hos Postnord kan forsinke pakker

Ordnet jobb til tre kompiser

Allerede i slutten av november var Postens pakkerekorder slått, og inn mot jul har pakkeveksten fortsatt. I uke 48 leverte Ærøs avdeling 300 prosent flere pakker enn samme uke i fjor.

– Pakkevolumet har vært så stort i høst og desember at jeg har måttet bistå på andre avdelinger med sortering av brev og pakker. Det har vært mer enn nok å gjøre, sier han.

Det har dryppet over på vennegjengen.

– Etter jeg begynte i Posten har jeg tipset sjefene om tre kompiser som trengte jobb. De har også begynt nå før jul, sier Ærø.

– Allerede fjorten dager før Black Week leverte vi ut godt over en million pakker i uken, siden har vi hatt uker hvor vi har levert ut godt over to millioner pakker i uken, sier pressesjef Kenneth Tjønndal Pettersen i Posten.

Takket nei til fast jobb

De fleste av de 600 nyansatte er ansatt i vikariater.

– Vi legger nå bak oss helt ekstraordinære tider. Vi er veldig spente på den videre utviklingen og hva som blir den nye normalen i 2021. Dersom den nye normalen legger seg på mye høyere nivå enn hva vi har planlagt for så må vi bemanne opp, sier Tjønndal Pettersen.

Ærø har allerede fått tilbud om fast jobb.

– Men den takket jeg nei til i første rekke. Jeg driver mye med snowboard om vinteren, så da må jeg ha en litt mer fleksibel hverdag. Men jeg har funnet ut at jeg vil fortsette å jobbe her, så jeg fortsetter som vikar utover vinteren og så lenge de vil ha meg, sier han.

Ærø fortsetter i jobben på nyåret, og har allerede fått tilbud om fast jobb.

Les også:

Les også

Stor økning i netthandelen forrige uke

Les også

DNB venter mindre handel før jul

Les også

Kolonial.no er allerede på nivå med fjorårets omsetning: – Salget eksploderte i hytteområdene

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Netthandel i Norge
 2. Posten
 3. Jul
 4. posten
 5. Permittering
 6. Netthandel
 7. Bemanning

Flere artikler

 1. Postselskapene venter tidenes pakke-jul: – I år vil vi slå alle rekorder

 2. Smitteutbrudd hos Postnord kan forsinke pakker

 3. Pakkerush hos Posten – på nivå med julen

 4. Ny pakkerekord for Posten

 5. Posten-ansatte får coronabonus