Strømbrudd i Oslo sentrum

Flere trikker sto stille onsdag morgen, samtidig som T-banene måtte kjøre forbi Jernbanetorget etter et større strømbrudd i Oslo sentrum. Man må fortsatt regne med forsinkelser utover dagen, opplyser Sporveien.

Publisert:

Oppdatering: I 8-tiden skal de aller fleste kundene ha fått tilbake strømmen, opplyser Elvia til E24.

Store deler av Oslo sentrum inkludert Aker Brygge var rammet av et strømbrudd onsdag morgen, ifølge nettoperatøren Elvias nettsider. Også et mindre område på Helsfyr skal ha vært uten strøm.

Blant de berørte områdene befinner også VG-huset seg, hvor E24 holder til.

Har ikke funnet feilen

– Vi har ikke funnet feilen ennå, men vi har mannskap ute for å feilsøke. Vi regner med at strømmen vil være tilbake om en times tid, sier kommunikasjonsrådgiver Cecilie Gregersen i Elvia til E24 mens strømbruddet pågikk.

Klokken 8 opplyste seniorrådgiver Kjell Stamgård i Elvia at de aller fleste kundene skulle få tilbake strømmen innen 15 minutter.

– Det kan hende det tar noe lenger tid for kunder i nærheten av feilstedet. I Oslo Sentrum kan man koble om strømmen i forskjellige retninger, så jeg håper vi finner en omkoblingsmulighet for disse kundene, sier Stamgård.

Han kan ikke si noe om hva strømbruddet skyldtes.

Rammet kollektivtrafikken

Kollektivtrafikken var også hardt påvirket av strømstansen som rammer midt i rushtiden.

– Det er strømbrudd mellom Nationaltheatret og Bislett. Det er mørkt på Jernbanetorget stasjon, og inntil videre kjører T-banen forbi stasjonen, sier ruters pressevakt Sofie Bruun til E24 under strømbruddet.

Alle andre T-banestasjoner i området var samtidig åpne, men flere trikkelinjer som går gjennom sentrum sto, opplyser hun.

Ruter vet ikke nøyaktig hvor mange som ble berørt av stansen:

– Det er ganske mange som reiser med trikk på dette tidspunktet, så det er nok en del, sier Bruun.

Ifølge Ruters nettsider var trikkelinjene 11, 12, 13, 15 og 19 berørt av problemene med strømtilførsel.

Forsinkelser utover dagen

Sporveiens pressevakt Thomas Ege bekreftet at både trikken og T-banen var rammet av hendelsen. Selskapet som er ansvarlig for driften av de to transportmidlene arbeidet med å utbedre feil.

– Det er mange passasjerer som vil bli berørt av dette. Vi har folk ute som jobber med å rette opp.

I 8-tiden opplyser Ege at strømmen er tilbake i trikkenettet igjen.

–  I løpet av den nærmeste halvtimen vil trafikken være i gjenge igjen, men du må nok regne med enkelt forsinkelser utover dagen, sier Ege.

T-banene stopper som normalt på Jernbanetorget T-banenestasjon igjen.

Ifølge Elvias oversikt var over 1.100 kunder som rammet av strømbruddet.

Dette gjaldt postnumrene 0050, 0154, 0155, 0181, 0184, 0164, 0180, 0179, 0161, 0160, 0159, 0152, 0153, 0251, 0250, 0660, 0157, 0158 og 0026.

Klokken 8.30 var kun åtte kunder fortsatt rammet av bruddet, ifølge Elvias oversikt.

Publisert:

Her kan du lese mer om