Teslas fremtid

Tesla bedt om å tilbakekalle biler med defekt skjerm

Det amerikanske veivesenet ber elbilprodusenten Tesla tilbakekalle om lag 158.000 biler på grunn av en feil med berøringsskjermene.

Elbilprodusenten Tesla er bedt om å tilbakekalle om lag 158.000 biler som det amerikanske veivesenet mener har en feil med berøringsskjermene.
 • NTB
 • Tyra Kristiansen Stave
Publisert:

Skjermene kan gå i svart og det anses som en sikkerhetsrisiko fordi ryggekameraet ikke lenger er tilgjengelig, skriver National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) i et brev til Tesla.

Etaten ønsker ikke å kommentere brevet, som regnes som et steg i retning en offentlig høring og rettslig skritt. Eksperter sier brevet betyr at Tesla har motsatt seg en tilbakekalling det amerikanske veivesenet mener er nødvendig.

I juni startet etaten en undersøkelse etter klager om at den store skjermen i midtkonsollen på Teslas biler kunne gå i svart. Problemet skyldes et minnekort som er benyttet i skjermene på S og X produsert fram til 2018.

Det har kommet i alt 12.000 klager i USA som dreier seg om skjermene, ifølge brevet. Problemet er forsøkt løst med en oppdatering, men NHTSA sier det ikke er tilstrekkelig fordi problemet er at tilgangen til ryggekameraet, som er lovpålagt, kuttes, skriver The Verge.

E24 har vært i kontakt med Tesla Norge som ikke har en kommentar til saken.

Les også

Musk: «Umulig» å ta Tesla av børs

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Teslas fremtid
 2. Tesla
 3. Elbil
 4. Bil

Flere artikler

 1. Tesla tilbakekaller 135.000 biler

 2. Tesla kaller tilbake over 36.000 biler i Kina

 3. Tesla tilbakekaller 475.000 biler i USA

 4. JPMorgan saksøker Tesla for 1,4 mrd.

 5. Ny fartshump for Teslas gigantfabrikk ved Berlin