Ukevinner i Aksje-NM tjente godt på Havyard-verftets enorme oppgang: – Jeg ble overrasket

Marius Bugge endte på topp i E24s Aksje-NM denne uken. Bugge satset på silisiumselskapet Rec Silicon og den store oppgangen til Havyard-verftet.

Dataingeniøren gjorde noen store bomkjøp i starten av Aksje-NM, og lå på bunn av deltagerlisten da konkurransen satt i gang. Nå er han i toppsjiktet
Publisert: Publisert:

– Jeg synes det var veldig overraskende. Jeg våknet opp midt i uken og så jeg hadde truffet godt på noen aksjer. Da bestemte jeg meg for å følge mer med, forteller Bugge.

Den 39 år gamle dataingeniøren kom denne uken på førsteplass i E24s Aksje-NM.

Årets konkurranse har nå over 29.000 deltagere, der 8.150 personer har sett verdien av porteføljen øke denne uken.

– Det er sikkert flere som er flinkere, og som har en bedre strategi enn meg, men jeg har det gøy uansett, forteller Bugge.

Den første uken fikk Bugge en avkastning på 2,63 prosent, og var da på 6.420 plass av de da 27.000 som deltok i Aksje-NM.

Denne uken endte han på topp med en avkastning på 58,99 prosent til en verdi på 63.181 kroner.

Har du ikke meldt deg på Aksje-NM ennå? Meld deg på her!

Les også

Slik kommer du i gang med aksjer

Kom på topp etter Havyard-aksjer

Dataingeniøren forteller at han gjorde noen voldsomme bomkjøp i starten av Aksje-NM, og lå på bunn av deltagerlisten da konkurransen satt i gang.

– Første uken gikk ikke så veldig bra. Jeg bestemte meg derfor å se litt på hvilke aksjer som var populære blant dem som lå på toppen, sier Bugge.

Bugge startet mandag med å selge seg ut av Røkke-selskapene Aker og Aker Carbon Capture, og satset videre på Havyard-verftet og silisiumselskapet Rec Silicon.

Onsdag var aksjen i Havyard Group opp 158 prosent, og ble omsatt for rundt 16 millioner kroner, uten børsmeldinger eller nyheter fra selskapet som kunne forklare oppgangen.

Dataingeniøren hadde allerede kjøpt over 12.000 aksjer i selskapet før onsdagens oppgang til en kurs på mellom 2,10 og 2,64 kroner.

Aksjene i selskapet ga Bugge en avkastning på 32.304 kroner, og står for over halvparten av ukens fortjeneste.

Eivind Moe var forrige ukevinner i Aksje-NM. Les tipsene hans her!

Måtte ta sjanser

– Jeg må innrømme at da jeg våknet på onsdag og så jeg lå blant de på topp, begynte jeg å bli mer aktiv, sier han og legger til.

– Samtidig hadde jeg noen aksjer i bakhånd som jeg hadde troen på, blandet med litt flaks.

Frem til fredag hadde Bugge ligget godt opp i ledelsen, men ble tatt igjen. Da måtte han tenke ut en ny strategi for å få igjen ledelsen.

– Da måtte jeg sjanse litt, ettersom jeg ikke kunne ta personen igjen dersom vi investerte i samme aksjer.

Fredag solgte Bugge seg ut av teknologi-konsernet Goodtech, Eam Solar og investeringsselskapet Nekkar, og kjøpte aksjer i Reach Subsea og helseteknologiselskapet Carasent.

– Der traff jeg, sier han.

Les også

Aksjeskolen #5: Styr unna taperaksjer

– Hadde blitt en fin ukelønn

Under den første uken med Aksje-NM kjøpte dataingeniøren aksjer i blant annet Røkke-selskapene Aker og Aker Carbon Capture, som bidro til seier for forrige ukevinner.

Dessverre var Bugge for sent på ballen til å få like stor avkastning på disse selskapene.

– Tradisjonelle aksjer uten store variasjoner er ikke lurt i dette spillet, sier Bugge.

Når E24 spør ukevinneren om han ville gått inn med samme strategi med ekte penger, svarer han at nå i ettertid ser han at det kunne vært spennende.

– Samtidig er det ikke noe kurtasje i Aksje-NM, og da hadde jeg ikke sittet igjen med like mye avkastning med den handelen jeg har gjort, svarer han.

Kurtasje er prisen man betaler for å kjøpe eller selge aksjer, eller andre verdipapirer, og er ikke en kostnad som blir inkludert når man handler i Aksje-NM.

– Det hadde blitt en fin ukelønn hadde det vært slik i det virkelige markedet, ler Bugge.

Les også

Aksjeskolen #3: Slik reduserer du risikoen

Vil jobbe for å beholde ledelsen

Bugge er ikke ukjent med å handle aksjer, men er ikke villig til å ta like stor risiko på Oslo Børs.

– Jeg har ikke investert store beløp i aksjer, men det er en rolig moro. Jeg håper jo selvfølgelig på å få en tidoblet avkastning på disse med tiden, ler han.

Neste uke vil Bugge fortsette med strategien han har brukt denne uken, men kommer til å være litt mer analyserende og våken på nyhetsbildet for å beholde plassen i toppsjiktet.

– Har du noen tips til de som sliter i Aksje-NM?

– Følg med på nyhetsbildet og sjekk hva de på toppen av listen investerer i. I Aksje-NM får man innsyn i hva som betaler seg, og man ser at de på toppen investerer i mye av det samme. Samtidig må man ta noen sjanser, avslutter han.

Les også:

Les på E24+

Slik kan du få overtaket i Aksje-NM

Les også

Ekspertenes beste råd i Aksje-NM

Publisert: