Acta-gründer avviser innside-tiltale

Fred Arne Ingebrigtsen mener grunnlaget for tiltalen ikke er holdbar.

HOVEDSIKTET: Acta-grunder og innsidetiltalt Fred Ingebrigtsen mener tiltalen mot ham hviler på svakt grunnlag.
Publisert: Publisert:

Acta grunder Fred Ingebrigtsen kjenner seg ikke igjen i tiltalen om ulovlig innsidehandel som ble kjent tidligere onsdag.

Les også: Syv tiltales for innsidehandel

Han mener grunnlaget for tiltalen der han tiltales som hovedmann bak innsidehandelen ikke er holdbar.

- Selv om tiltalen er omfattende, er det intet nytt i forhold til hva vi har vært kjent med underveis, sier Ingebrigtsens forsvarer advokat Bjørn Stordrange i en pressemelding.

- Hele tiltalen bygger på en forutsetning om at Ingebrigtsen har eiet og handlet aksjer gjennom andre. Vi vil forsøke å påvise at denne forutsetningen ikke er holdbar. Verken Ingebrigtsen eller de øvrige involverte kjenner seg igjen i tiltalens rollebeskrivelser, fortsetter Stordrange.

Familie-drama

Den 16. juni 2008 ble Acta-grunder Fred Arne Ingrebrigtsen, hans søster, hans svoger, bror, to forretningspartnere og en tidligere kollega ble siktet for misbruk av innsideinformasjon.

Ifølge siktelsen skal det ha blitt handlet Acta-aksjer for over 100 millioner kroner etter lekkasjer fra Ingebrigtsen. Fred Ingebrigtsen er også tiltalt for å ha tatt opp et ulovlig aksjonærlån på flere titalls millioner i sitt eget selskap Spring Capital.

Politiet har karakterisert saken som Norges største innsidesak. Ingebrigtsen nekter straffskyld.

Publisert: