Polakk siktet etter salg av kjemikalier til Breivik

Oslo (NTB): Polske Lukasz Mikus (32) solgte kjemikalier til Anders Behring Breivik. Nå risikerer han åtte års fengsel for «forbrytelser mot den offentlige sikkerhet».

Publisert: Publisert:

– Vi har nå offisielt siktet mannen for brudd på Artikkel 171 i den polske straffeloven, sier statsadvokat Malgorzata Klaus til dagbladet.no.

Paragrafen omhandler forbrytelser mot den offentlige sikkerheten, og gjelder i første omgang «folk som uten tillatelse er i besittelse av sprengstoff eller radioaktive gjenstander eller substanser som kan sette liv og helse på spill for et stort antall mennesker». I tillegg omfatter paragrafen salg av komponenter som må til for å bygge ei bombe.

Mikus blir også siktet for ulovlig å ha solgt kjemiske komponenter til en person som ikke hadde lov til å være i besittelse av dem. Strafferammen er mellom seks måneder og åtte års fengsel.

32-åringen bedyrer sin uskyld overfor dagbladet.no

– Jeg kunne ikke vite at Anders Behring Breivik hadde planer om å bruke ingredienser fra mitt firma til å produsere en terrorbombe med, sier Lukasz Mikus. (©NTB)

Publisert: