Styreleder i VW etterforskes for utslippsskandalen

Tysk påtalemyndighet har utvidet etterforskningen av Volkswagens utslippsskandale. Nå skal også bilkonsernets styreleder etterforsker Hans Dieter Pötsch.

JUKSET: Volkswagen har erkjent å ha manipulert programvare i millioner av sine biler, for å fremstille utslippene som mindre enn de i virkeligheten er.
  • NTB
Publisert: Publisert:

– Etterforskningen omfatter den perioden da Pötsch var Volkswagens finansdirektør, opplyser VW i en uttalelse søndag.

Det var i september i fjor at det ble avslørt at bilkonsernet hadde installert programvare som jukset med utslippstallene i 11 millioner dieselbiler på verdensbasis.

Tidligere konsernsjef Martin Winterkorn og produktsjef Herbert Diess er allerede under etterforskning for ikke å ha informert investorene fort nok. Påstander som Volkswagen avviser.

– Basert på grundige undersøkelser av interne og eksterne jurister er selskapet sikre på at Volkswagen-styret behørig har oppfylt sin opplysningsplikt i henhold til tysk kapitalmarkedslov, heter det i uttalelsen.

Jukset med utslipp

Volkswagen har erkjent å ha manipulert programvare i millioner av sine biler, for å fremstille utslippene som mindre enn de i virkeligheten er.

Det har senere vist seg at Volkswagen neppe er eneste bilprodusent med svin på skogen.

Tyske myndigheter har gjennom tester funnet uregelmessigheter ved utslipp fra intet mindre enn 16 ulike bilmerker, har Tysklands transportminister bekreftet.

Den tyske bilprodusenten står ovenfor en rekke andre søksmål, blant annet fra aksjeeiere, pensjonsfond, kunder og det amerikanske justisdepartementet.

Ny jukseprogramvare funnet i Audi

Søndag ble det også kjent at amerikanske myndigheter har funnet en ny falsk programvare i Audi-biler, ifølge den tyske avisen Bild am Sonntag.

Programvaren ble oppdaget av en miljømyndighet i California i fjor sommer, og skal ifølge avisen merke om en person sitter bak rattet. Om det ikke gjør det, skal den indikere at det pågår en test, og bilen slipper ut mindre karbondioksid enn ved normal kjøring.

Audi sluttet med programvaren i mai 2016, rett før myndighetene fant den i en eldre bilmodell. Bilprodusenten vil ikke kommentere funnet.

Audi inngår i Volkswagen-gruppen, som har vært i hardt vær siden det i fjor ble oppdaget at bilkonsernet hadde installert programvare som jukset med utslippstallene i dieselbiler.

Les også

VW: Overgangen til elbiler betyr jobbkutt

Les også

Utslippsjuks koster Volkswagen over 130 milliarder

Les også

Volkswagen betaler 1,4 mrd. kroner til amerikanske advokater

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Volkswagen

Flere artikler

  1. Volkswagen må betale 4,3 milliarder dollar etter utslippsjukset

  2. AP: Volkswagens dieselbot: 2,8 milliarder dollar

  3. Volkswagen nær forlik på 37 milliarder kroner

  4. Volkswagen-ansatte destruerte filer og e-poster

  5. AFP: Investorer krever Volkswagen for 8,2 mrd. euro