Mulig flystreik kan ramme postgangen

Norsk Flygerforbund og flygerne i fraktflyselskapet West Air varsler streik fra tirsdag 31. mai, dersom man ikke kommer til enighet hos Riksmekleren. Det kan ramme postgangen over hele landet.

Publisert:

Fredag møter Norsk Flygerforbund og NHO Luftfart til megling hos Riksmekleren i forbindelse med tariffoppgjøret for flygerne i West Air, skriver flygerforbundet i en pressemelding.

West Air frakter blant annet post for Posten Norge over hele landet, inkludert Svalbard. Dermed kan en potensiell streik ramme postgangen.

– Vi står sammen med våre medlemmer i en viktig kamp for likeverdige vilkår. Vi er løsningsorienterte, men dersom ikke selskapet viser vilje til bevegelse i meglingen blir det streik, sier nestleder Aleksander Wasland i Norsk Flygerforbund.

Pressesjef Kenneth Tjønndal Pettersen i Posten sier at de følger situasjonen tett.

– Dersom vi blir truffet av dette, vil det kunne påvirke postgangen både til Svalbard og nord i landet, sier Pettersen.

Forhandlingsleder Christian Laulund i Norsk Flygerforbundsier at pilotene i flyselskapet har «vesentlig» dårligere lønns- og arbeidsvilkår enn piloter som flyr tilsvarende fly i Norge og Skandinavia.

– Pilotene er også lønnet forskjellig, til tross for at de har samme erfaring og gjør samme jobb. Vi har strukket oss langt i forhandlingene, men det er ikke lenger akseptabelt at medlemmenes vilkår ligger langt under standard i bransjen, sier Lauland i meldingen.

Publisert:

Her kan du lese mer om