Santander blar opp 5,8 milliarder for GE Money Bank

- Styrker vår strategi som ledende på forbrukslån.

KJØPER: Santander ønsker å ekspandere innen forbrukslån i Skandinavia.

KJØPER: Santander ønsker å ekspandere innen forbrukslån i Skandinavia.

Rui Vieira
Publisert:,

Spanias største bank, Banco Stantander, har inngått en avtale om kjøp av GE Money Bank AB for 700 millioner euro, tilsvarende 5,8 milliarder kroner.

GE Money Bank AB er forbrukslånsvirksomheten til GE Capital i Sverige, Danmark og Norge.

GE Money Bank har totale utlån på 19,5 milliarder kroner.

- Kjøpet av GE Capitals virksomhet i de skandinaviske landene er et viktig steg for Stantanders Consumers vekstrategi. Det øker vår geografiske spredning og styrker vår posisjon som ledende på forbrukslån i Europa, sier styreleder i Santander, Emilio Botin, ifølge Bloomberg.

GE Capital er finansvirksomheten til det amerikanske konglomeratet General Electric.

GE Money Bank har 300.000 kunder i Norge, hovedkontor i Stavanger og salgskontor i Oslo og sysselsetter rundt 250 personer. Banken er en av de største i Norge på forbrukslån.

- Etter noen store kjøp de seneste årene fokuserer Santander nå på mindre avtaler i områder der banken ønsker å vokse og forbrukslån er ett av dem. Avtalen er positiv siden det gir Stantander muligheten til differensiering, både geografisk og i typen av virksomheter de kjøper, sier analytikeren Nuria Alvarez til Bloomberg.

Etter kjøpet, som ventes gjennomført i andre halvår i år, vil Santander Consumer Finance Nordic har over 1,2 millioner kunder.

Annonsørinnhold