Ber om seks års fengsel for Tromsdal

Økokrim har lagt ned påstand om seks års fengsel for Christer Tromsdal for bedragerier og bedrageriforsøk verdt nesten 100 millioner kroner. For en medtiltalt ber aktoratet om fire og et halvt år i fengsel.

TILTALT: Finansmannen Christer Tromsdal er tiltalt for grove bedragerier.
Publisert:

Denne uken avrundes den nesten tre måneder lange bedragerisaken mot Tromsdal og hans medtiltalte i Oslo tingrett. Aktoratet har fått to dager til sin prosedyre og avsluttet denne med å legge ned påstand onsdag ettermiddag.

– Det har vært en omfattende sak, og det har bare vært tid til å behandle deler av tiltalen, opplyser politiadvokat og medaktor Ingvild Bruce i Økokrim til NTB.

Fortsetter etter sommeren

Påstanden som kom onsdag, gjelder bedragerier for rundt 71 millioner kroner og forsøk på bedragerier for 25,7 millioner for Tromsdal. For den medtiltalte mannen omfatter aktoratets påstand bedragerier for 32 millioner.

Den opprinnelige tiltalen gjaldt bedragerier for til sammen 93 millioner kroner og bedrageriforsøk for 40 millioner, forklarer Bruce.

En tredje mann er også tiltalt i bedragerisaken, og for hans del fortsetter behandlingen etter sommeren.

LES OGSÅ: Tromsdal erkjente ikke straffskyld

Falsk takst

Ifølge tiltalen har Tromsdal lurt finansinstitusjoner, banker og investorer til å låne ut penger på falske premisser. Påtalemyndigheten mener han har brukt falske eiendomstakster og blåst opp regnskaper. Eiendommene har deretter blitt brukt som pant.

Den delen av saken som gjelder alle de tre tiltalte dreier seg om bedragerier for rundt 30 millioner svenske kroner i forbindelse med salg av to hoteller i Sverige i 2006 og 2007.

– Heksejakt

Tromsdal har hele tiden nektet straffskyld og mener seg nærmest forfulgt av Økokrim.

– Jeg velger å kalle hele prosessen for en heksejakt. Her trekker Økokrim fram forhold som er ti år gamle og svært tvilsomme. Hvordan kan jeg vite hva for eksempel min ekskone eller andre som er nevnt i tiltalen, har gjort og ikke gjort? sa Tromsdal til NTB da saken mot ham startet i april.

Tromsdal mener saken mot ham har utgangspunkt i det han har kalt «en feide» med Økokrim som er knyttet til selskapet Aker Brygge Invest og strekker seg tilbake til 2000. Geir Kavlie var aktor både da saken om Aker Brygge Invest gikk for retten i 2004 og i den saken som nå behandles i Oslo tingrett.

I 2004 ble Tromsdal dømt til seks måneders betinget fengsel og måtte betale 30.000 kroner i bot.

LES OGSÅ:

Publisert: