"Alle" vil ha India på CVen

Flere enn inderne selv bidrar til Indias kunnskapsløft. Store indiske selskaper klarer nå å hevde seg i kampen om globalt, nyutdannet talent, og bringer utlandske hoder til India.

Publisert:

Gjennom sitt "Globalt Talent"-program, rekrutterer den indiske IT-giganten Infosys aktivt og aggressivt fra amerikanske og britiske universiteter.

Og responsen fra studentene har vært god, spesielt de seneste årene, ifølge Somnath Baishya, leder for Infosys' globale talentrekruttering. "Alle" vil nå til India.

Les også: Hjerneflukt fra USA
India på CV-en.

- India har gjennomgått store forandringer de siste ti årene. I større og større grad er indiske bedrifter blitt internasjonale merkenavn. De er derfor attraktive for dem som vil skape seg en karrière, sier Baishya.
Indias største IT- og outsourcingselskap Tata Consultancy Services søker også flere utlendinger på lønningslisten i India. Og det er slett ikke vanskelig å overbevise arbeidstakere fra Vesten om å komme:
- Det er her ting skjer, sier S. Padmanabhan, leder for global HR i selskapet.
Ingeniøren og briten Marco Cullen (25) er en av utlendingene på plass i Infosys' lokaler i India.
- Det er mange muligheter her. Det trekker både indere tilbake, og gjør sitt til at folk fra Vesten har lyst til å jobbe her, sier Cullen, som stadig vekk får positive reaksjoner fra indere.
De tenker som så at dersom utlendinger kommer til landet deres for å jobbe, må de gjøre noe riktig.

Flere nyheter på E24.

Publisert: