E24 Nyhetene 11.mai

Oljepenger, krisestøtte og et mulig storsalg av Norwegian-aksjer. Dette er en oppsummering av dagens nyheter.

 • E24.no
Publisert: Publisert:

Børsen snur

Etter et fall i forrige uke var det et lite lysglimt på Oslo Børs mandag morgen, men så snudde Hovedindeksen til minus. Oljeprisen er også ned. Oppgangen til Scatec Solar og Fjordkraft er ikke nok til å holde Hovedindeksen oppe - og den er ned en snau prosent.

Store selskap som DNB, Equinor og Hydro trekker Hovedindeksen ned - og Kongsberg Automotive faller kraftig etter forrige ukes opptur.

LES SAKEN HER

Varsler storsalg av Norwegian-aksjer

Den store restruktureringen som nå gjennomføres i Norwegian betyr at leasingselskaper som leier ut fly til selskapet vil bli storaksjonærer i selskapet.

De får nemlig delt ut aksjer i bytte mot at Norwegians gjeld reduseres.

Men leasingselskapene ønsker ikke å bli sittende med masse flyaksjer og dermed kan det gå mot et storsalg av Norwegian-aksjer fremover - det mener både flere eksperter og Norwegian selv.

LES SAKEN HER

323 bedrifter må tilbakebetale krisestøtte

Skattesjef Hans Christian Holte forteller at det så langt har kommet inn drøye 28.000 søknader under kontantstøtteordningen.

Av de 19.000 som har fått penger er det nå 323 selskaper som må betale tilbake krisestøtte.

Selv om noen oppdager feil selv, så avdekker også Skatteetaten feil og de skal fremover drive mye kontroll for å avdekke juks.

LES SAKEN HER

Seks milliarder mindre til Oljefondet

Statens eget oljeselskap Petoro melder at de sendte 27 milliarder kroner til Oljefondet i første kvartal - det er seks milliarder mindre enn på samme tid i fjor.

Petoro-sjef Grethe Moen advarer både om at inntektene blir mindre fremover med den lave oljeprisen og hun er svært bekymret for den norske leverandørindustrien.

Tirsdag legger regjeringen frem revidert budsjett og der kan vi forvente at det vil komme mer om oljeskatten og krisen i oljenæringen.

LES SAKEN HER

TIPS OSS:

Har du forslag til en sak vi burde se nærmere på? Eller sitter du på en god sak du mener vi burde skrive om? Tips oss HER.

Følg oss på sosiale medier:

Facebook

LinkedIn

Twitter

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Norwegian
 2. Petoro
 3. Oljefondet
 4. Aksjer
 5. Scatec
 6. Fjordkraft
 7. Skatteetaten

Flere artikler

 1. Boc Aviation dumper 39 millioner Norwegian-aksjer

 2. E24 Nyhetene 27. april

 3. Folketrygdfondet ute av aksjonærlistene i Norwegian

 4. Smartcraft gjorde brakdebut på Oslo Børs

 5. Norwegian sukrer tilbudet til kreditorene