Boligkongen Ivar Tollefsens selskap kjøper leiligheter i Nederland for 13,5 milliarder kroner

Ivar Tollefsens selskap Heimstaden kjøper eiendommer for 13,5 milliarder kroner i Nederland. Det gjør nordmannens selskapet til det tredje største i landet.

Foto: Terje Bendiksby NTB scanpix
Publisert:,

I en melding onsdag morgen skriver Heimstaden at de har gått inn i en avtale om kjøp av eiendommer for 1,4 milliarder euro i Nederland. Det tilsvarer en kjøpssum på 13,5 milliarder kroner.

Heimstaden er kontrollert av nordmannen Ivar Tollefsen, som gjennom utleieselskapet Fredensborg eier 86,2 prosent av aksjene i selskapet.

Ifølge pressemeldingen er det snakk om 536 boligeiendommer, med til sammen 9.544 boligenheter. I tillegg er det 12.100 kvadratmeter med næringslokaler inkludert i eiendommene.

Tredje størst

Selskapet beregnet årlige leieinntekter på 733 millioner kroner, med et estimert driftsresultat på 492 millioner kroner.

Les også

Eiendomskongen kjøper danske boligprosjekter til 1,54 mrd.

Ifølge meldingen har Heimstaden fulgt markedet i Nederland over tid, og ser muligheter i markedet på grunn av mangel på boliger sammenlignet med folkeveksten.

Denne transaksjonen gjør at Heimstaden blir den tredje største eiendomsaktøren i det nederlandske markedet for utleieboliger.

Kjøpet er finansiert med kredittfasiliteter tilsvarende 875 millioner euro (8,44 milliarder kroner), 100 millioner euro i lån fra Fredensborg AS og tilgjengelige kontanter, skriver selskapet.

Storkjøp i Sverige

I fjor sommer kjøpte Heimstaden 14 boligprosjekter i Stockholm og Öresund-regionen.

Prosjektene omfatter rundt 5.300 leiligheter. Den samlede verdien på leilighetene er på 9,6 milliarder svenske kroner, tilsvarende 8,8 milliarder kroner.

For dette får Heimstaden rundt 252.000 kvadratmeter.

Avtalen strekker seg til og med den 31. desember 2023, da det siste prosjektet beregnes være levert.

– Vi er svært fornøyd med denne rammeavtalen vi nå ha tegnet med Magnolia. Vi tilfører nå energieffektive og attraktive boliger i storbyområder med høy boligmangel, sa Heimstaden-sjef Patrik Hall den gangen.

Les også

Propr-konkurrent får ikke bruke eget navn og logo

Les også

Nordea øker rentene

Les også

Sjeføkonom: Boligen din blir mindre verdt de neste årene

Her kan du lese mer om