G-sport legges ned - Gresvig satser på Intersport

Den tradisjonsrike sportskonsernet Gresvig tar bort G-en fra navnet på butikkene sine. G-Max og G-sport blir Intersport.

UTFORDRENDE TIDER: Gresvig og resten av sportsbransjen sliter både med salg og resultater. I høst ble Lars Kristian Lindberg ansatt som ny toppsjef for sportsbutikkene, og nå har han tatt det store grepet å fjerne G-en fra kjedene tilhørende Sunde-familien.
  • Sindre Hopland
Publisert:

De landsdekkende sportskjeden G-sport og G-Max legges ned til fordel for satsing på den internasjonale kjeden Intersport, melder Gresvig konsernet fredag.

– Vi opererer i et voksende marked. Vi må bare bli bedre til å tjene penger på det, og det skal vi bli gjennom samarbeidet med Intersport, sier Lars Kristian Lindberg, administrerende direktør i Gresvig AS i en melding til E24 fredag formiddag.

Gresvig og de tilhørende sportskjedene har i mange år tapt store penger på å selge sportsutstyr, og erkerivalen XXL har lenge ligget et hestehode foran.

I dag har Gresvig-konsernet, som eies av Sunde-famillien, 201 butikker, hvor 101 allerede inngår i Intersport-kjeden. Nå bytter ytterligere 84 butikker navn til Intersport.

Dagens Næringsliv omtalte nyheten først.

I tillegg eier konsernet kjeden Sportshuset Outlet, som fortsetter som før.

XXL-aksjen stiger 2,67 prosent på nyhetene fra konkurrenten.

Les på E24+

Derfor skjelver sportsbransjen

Omprofileringen vil skje innen 2020

– Omprofileringen til Intersport skaper spennende muligheter for Gresvig, Intersport og viktigst av alt, kundene våre. Vi har stor tro på den valgte strategien og på ledelsens evne til å gjennomføre den, sier Olav Nils Sunde, styreleder i Gresvig AS.

Videre kommer det frem at omprofileringen vil skje innen 2020.

Det er ikke bare Gresvig som har slitt med svake resultater de siste årene, det samme har «storebror» XXL, samt en rekke andre sportskjeder.

– Den norske sportsbransjen er en skikkelig maraton. Ved å kle på oss Intersport-drakta er vi ikke bare kledd for å løpe fortere, vi kommer også til å løpe bedre og med et sterkere løpsopplegg, sier Lindberg.

Han legger til at sportsbransjen er i en fundamental endring, og forklarer at blant utfordringene er det at merkevarene for sportsutstyr satser på egne salgskanaler og butikker, fremfor kjedekonstellasjoner.

Fredag presenterer Lindberg den nye strategien på et internt møte i Oslo, hvor leverandører og samarbeidspartnere er tilstede.

Les på E24+

Fra suksess og fall i Rema – nå skal han tette pengesluket i Gresvig

Tapte hundrevis av millioner

Sportsgiganten Gresvig fikk et resultat før skatt på minus 613 millioner kroner i fjor. Året før var underskuddet på 194 millioner kroner.

– Omstillingen har helt klart vært tyngre og tatt lengre tid enn vi hadde trodd, skrev sjefen i investeringsselskapet O.N. Sunde, Aleksander Sunde, som eier Gresvig-konsernet, i årsberetningen.

Omsetningen endte på 3,51 milliarder kroner i fjor, en oppgang fra 3,37 milliarder kroner året før.

Til sammenligning hadde Intensport, med 5.500 tilknyttede butikker i 43 land, en butikkomsetning på rundt 110 milliarder kroner i fjor.

Intersport: Norden er viktig

Intersport, som er en av verdens største sportskjeder, og som først ble etablert i Norge i 1968, sier Norge og nabolandene er svært viktige markeder for kjeden, forklarer Steve Evers, administrerende direktør i Intersport International.

– De nordiske landene er viktige for Intersport International. Vi er svært glade for å kunne styrke og utvide vårt mangeårige forhold til Gresvig i Norge, basert på vår Intersport 2.0 konsernstrategi, som inkluderer sentrale satsinger som detaljhandel i flere kanaler, nytt butikkonsept, implementering av kategoriledelse og forsterking av egne merkevarer, skriver Evers i en pressemelding.

Intersports hovedkontor ligger i Bern i Sveits.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Sportskjeden Gresvig slår seg konkurs

  2. – Det blir lettere for XXL – og tøffere for Sport 1

  3. Gresvig-sjefen tror det var befriende for de ansatte at man la ned G-sport

  4. – Den mest dramatiske dagen i norsk sportsbransje noensinne

  5. Fortsetter som før etter Gresvig-konkursen: – Pulsen vår stopper ikke