VG lanserer nytt fredagsmagasin

Til tross for at VGs opplag har falt med over 100 000 eksemplarer på seks år, satser landets største avis på nye produkter.

Publisert:

Til tross for at VGs opplag har falt med over 100 000 eksemplarer på seks år, satser landets største avis på nye produkter.

- Mediebransjen står overfor kjempestore utfordringer, men det er jo litt morsomt også, sier adm.dir i VG, Torry Pedersen, til Dagens Næringsliv. For å øke inntektene satser VG nå på nye produkter.

Øke inntekter

I helgen deltok VG-sjefen på Schibsteds kapitalmarkedsdag i Barcelona. Til et skeptisk publikum med investorer og analytikere la han fram sin plan om hvordan VG skal forsette å øke annonseinntektene i årene som kommer.

- VG har falt i opplag hvert eneste år siden 2002. Da hadde vi en all-time-high med 390 000 i opplag, men det er bare å glemme å komme tilbake til slike høyder, sier Pedersen ti DN.

Ny plan

Selv om VGs opplag falt med 18 000 eksemplarer i første halvår, økte mediehuset driftsinntektene marginalt. Nå ligger VGs opplag på 287 000 på hverdager. Grunnen til at mediehuset fortsatt tjener penger er ifølge Pedersen magasinsatsningen.

- Vi jobber hele tiden med å utvikle nye produkter, men i løpet av neste år vil lansere et fredagsmagasin slik at vi kan øke prisen på VG til 15 kroner på fredager, sier Pedersen til DN.

E24 er eid av VG og Aftenposten, og enkelte ansatte i E24 har aksjer i Schibsted.

Les flere nyheter på E24.

Publisert:

Her kan du lese mer om