Airbnb snur – åpner for utleieboliger i israelske Vestbredden-bosetninger

Airbnb snur i planene om å fjerne Airbnb-utleieboliger i israelske bosetninger på Vestbredden fra sine sider.

OMSTRIDT: Ifølge en HRW-rapport averterte Airbnb for minst 139 eiendommer i bosetninger på Vestbredden mellom mars og juli.

OMSTRIDT: Ifølge en HRW-rapport averterte Airbnb for minst 139 eiendommer i bosetninger på Vestbredden mellom mars og juli.

Foto: Gorm Kallestad NTB scanpix
Publisert:

Utleieportalen sier tirsdag at de heller skal donere overskuddet fra utleieboliger på disse bosetningene til humanitære organisasjoner på Vestbredden.

Selskapet poengterer at de skal ha samme tilnærming til andre bestridte områder som Sør-Ossetia og Abkhasia.

Tilhengere av Airbnbs nå reverserte plan er skuffet.

KALLES ULOVLIG: Mange menneskerettighetsgrupper mener Israels ulovlige bosetninger på Vestbredden har vært en av de mest sentrale hindrene for fred mellom israelere og palestinere.

Foto: Majdi Mohammed AP

– Det å donere pengene fra ulovlige bosetninger, vil ikke lindre den menneskelige lidelsen som selskapet har anerkjent at eksisterer, sier Human Rights Watch i en uttalelse.

Andre jubler over utleieportalens helomvending.

– Andre selskaper som vurderer boikott, vil notere seg at Airbnb har nektet å handle mot Israel og det jødiske samfunnet, sier leder Nitsana Darshan-Leitner i en Tel Aviv-basert israelsk aktivistgruppe.

FNs sikkerhetsråd vedtok i 2016 en resolusjon som slår fast at de israelske bosetningene og utpostene på Vestbredden er ulovlige. De blir også sett på som hindre for varig fred mellom Israel og Palestina.

Annonsørinnhold