Nordic Choice permitterer minst 7.500 ansatte i Norden

Hotellkjeden, som eies av Petter Stordalen, preges av viruskrisen. Nå har tusenvis av ansatte fått varsel om permittering.

Lise Åserud / NTB scanpix
 • Ine Brunborg
 • Hanna Ghaderi
Publisert:,

Petter Stordalens hotellkjede Nordic Choice permitterer minst 7.500 ansatte i Norden. Det inkluderer 3.000 ansatte i Norge og Danmark, mens i Sverige har rundt 4.500 fått varsel.

Det bekrefter administrerende direktør Torgeir Silseth. Den svenske avisen Dagens Industri meldte om saken først.

– 3.000 i Norge og Danmark, de aller fleste av dem er i Norge, sier Silseth til E24, og legger til:

– Vi går ut med cirka 4.500 i Sverige også har vi noe i Finland, så rundt 7.500 til 8.000 til sammen.

– Aldri opplevd noe som ligner

Dette betyr at litt under halvparten av kjedens totalt 17.000 ansatte har fått varsel om permittering, mens coronakrisen preger reiselivsbransjen.

– Vi håper at det ikke blir så langvarig som en del av ekspertene sier, for vi ser jo det at for hver dag forsvinner jo det meste av inntektsgrunnlaget vårt ettersom det ikke er lov med store konferanser, sier Silseth, og fortsetter:

– Grensene er lukket, forretningstrafikken er borte, og når du i tillegg kommer til karantene om du reiser rundt om i Norge er ikke det helle fristende. Det er ikke mye igjen på hotellene, men vi holder det meste åpent fortsatt, men kundestrømmen er minimal om dagen. Vi har aldri opplevd noe som ligner på dette før.

Dagen før bekreftet Nordic Choice at 3.000 har blitt permittert i Norden. Nå sier Choice-sjefen at det kan komme flere permitteringer dersom situasjonen blir verre.

– Om vi hadde måttet stenge virksomheten kan flere bli permittert, sier Silseth.

Vil ha større tiltak

Regjeringen har fra før gjort endringer i permitteringsreglene, for å kunne ta en større del av utgiftene til bedriftene som får problemer i møte med viruskrisen.

Det har Silseth vært positiv til, men mener det kreves seg større tiltak.

Tidligere har han sagt at Nordic Choice har spilt inn at bortfall av arbeidsgiveravgift med tilbakevirkende kraft, og å sette merverdi midlertidig ned til null, er andre tiltak som vil kunne hjelpe i tillegg til det som er kommet.

– Når inntektsgrunnlaget forsvinner har vi to store kostnadsposter som vi må gjøre noe med. Det er de ansatte, som er vanskelig men nødvendig. Også har vi husleie til gårdseierne, sier han onsdag, og fortsetter:

– Det er vanskelig å betale husleie over tid når du praktisk talt ikke har noen inntekter. Vi er i dialog med gårdseierne om hvordan vi skal komme oss gjennom dette og ha sunne, gode bedrifter som kan fortsette virksomheten når dette er over. Det er viktig for både oss og dem.

Les Dine Pengers guider for dem som er økonomisk rammet av corona:

Guide til deg som kan bli permittertGuide til deg som er frilansere eller selvstendig næringsdrivendeGuide til deg som driver en småbedrift

Her kan du lese mer om

 1. Coronaviruset
 2. Petter Stordalen
 3. Hotell

Flere artikler

 1. Stordalen: – Kommer ikke unna oppsigelser

 2. Choice-sjefen tror ikke norgesferier kan redde 2020: – Et tapt år

 3. Petter Stordalens Nordic Choice har permittert 3.000 ansatte i Norden

 4. Annonsørinnhold

 5. Stordalens hotellkjede vurderer kutt etter halvering av bestillinger

 6. Nordic Choice tar forsikringsselskap til retten