Facebook delte brukerdata seks måneder lenger enn de skulle

Da Facebook endret retningslinjene sine for personvern i 2015 gikk de offentlig ut med at de stoppet all tilgang til data for selskaper de tidligere hadde delt det med. Nye opplysninger viser at dette ikke stemte.

NYE OPPLYSNINGER: Facebook har selv innrømmet at de delte personlig informasjon lenger enn de skulle i et dokument til Kongressen. Amerikanske lovgivere har krevd å få vite hvor langt nettverket av informasjon rakk å strekke seg.

Foto: Marcio Jose Sanchez AP
  • Nina Tuv
Publisert:

Facebook fortsatte å gi 61 selskaper tilgang til personlig brukerdata i et halvt år etter at de selv sa de hadde sluttet i 2015.

Det skriver Facebook selv i et 747 sider langt dokument som de leverte til Kongressen på fredag, skriver The Wall Street Journal.

Dokumentet gir detaljerte forklaringer på avtalene om tilgang til brukerdata Facebook har hatt med andre app- og programvareutviklere.

Facebook sier at de forlengede avtalene var nødvendige for å gi utviklerne tid og mulighet til å utvikle tjenestene sine i samsvar med Facebooks nye retningslinjer og lage versjoner av det sosiale nettverket for produktene sine.

Ifølge selskapet selv fortsatte de å dele informasjon om brukeres venner, som navn, kjønn, bursdag, bosted, bilder og sider de liker, med 61 apputviklere nesten seks måneder etter de sa at de stoppet tilgang til disse dataene i 2015, da de endret personvernreglene sine.

Opplysningene kommer etter at lovgivere har krevd svar fra Facebook om hvor stort nettverket av informasjon har spredt seg.

Facebook har vært i hardt vær de siste månedene etter det ble kjent at det politiske analysebyrået Cambidge Analytica, som var involvert i Donald Trumps valgkamp, kjøpte informasjon om 87 millioner Facebook-brukere uten samtykke.

Her kan du lese mer om

  1. Facebook
  2. Personvern
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. WSJ: Facebook delte brukerdata med selskaper etter 2015

  2. Avslører hva Facebook visste om Cambridge Analytica-skandalen

  3. NY Times: Facebook har delt brukerdata med kinesiske selskaper

  4. Annonsørinnhold

  5. Facebook-aksjen stuper 20 prosent etter tallslipp

  6. Facebook lagret millioner av ukrypterte brukerpassord