Passer din bedrift inn her?: Vinneren av Eksportprisen 2016 er ...

Kjenner du Norges beste eksportbedrift? Send inn din nominasjon før fristen går ut ved midnatt!

MIDNATT: Snart går fristen ut for å melde på «Norges beste eksportbedrift». 12. april neste år blir det klart hvem som vinner - send inn din nominasjon før midnatt.
Publisert:

Ved midnatt natt til fredag 18. desember går fristen ut for å melde på kandidater til Eksportprisen 2016.

Eksportprisen har som formål å premiere eksportører som har lyktes med å bygge verdier i Norge gjennom markeder ute, og det er Garantiinstituttet for eksportkreditt (GIEK), GIEK Kredittforsikring og Eksportkreditt Norge som står bak.

Vet du om en bedrift – liten eller stor – som fortjener å vinne Eksportprisen 2016?

Meld den på her (fristen går ut ved midnatt 17. desember)

Siden påmeldingen åpnet for drøye tre uker siden, er foreløpig kommet inn nærmere 70 nominerte bedrifter.

– Vi regner med en fordobling fra i fjor (38) når fristen går ut, sier Allon Groth, kommunikasjonssjef i GIEK. – Vi er veldig fornøyde med interessen for eksportprisen. Vi merker oss også interessen i sosiale medier for prisen og eksportbedriftene.

Denne saken om eksporteventyret Nova Sea var nest mest delt på sosiale medier i Norge den dagen E24 skrev om «Milliardøya».

Nye næringer

Groth påpeker at offshore, shipping og sjømat er store næringer som vil fortsette å være viktige for norsk økonomi i årene som kommer.

– Vi har naturlig nok fått mange nominasjoner fra disse næringene i år som i foregående år – og slik bør det også vær, sier han og fortsetter:

– Samtidig fikk vi langt flere nominerte bedrifter enn tidligere fra IT/software og nye fastlandsteknologier. Disse næringene trenger å vokse i årene som kommer for å skaffe Norge nye eksportinntekter. Bedriftene kan nå dra nytte av lav kronekurs, og bør benytte seg maksimalt av de statlige støtteordningene for eksportører, fortsetter Groth.

Slik nominerer du: Nå skal Norges beste eksportbedrift kåres, slik nominerer du kandidater


Antall nominasjoner kan være et uttrykk for at disse nye næringene og bedriftene har behov for mer synlighet og anerkjennelse – noe vi håper prisen vil bidra til, sier AllOn Groth.

Små og store

Han forteller videre at det er kommet inn både store og små eksportører på listen, men at man må huske at de aller fleste norske bedrifter er små i internasjonal sammenheng.

– Vi trenger både å styrke de små, og å få de store til å vokse enda mer. Det er positivt at alle ønsker å konkurrere om eksportprisen uavhengig av bedriftens størrelse, mener Groth.

Denne tidligere vinneren av prisen gjorde millionbutikk av båtdo

I tillegg til mange nominasjoner, har også GIEK blitt kontaktet på e-post og telefon av enkeltbedrifter som ønsker å nominere seg selv, bedrifter som vil nominere andre bedrifter, og fra næringsforeninger på vegne av sine medlemmer.

– Vi tror at prisen oppfattes som mer relevant for norsk næringsliv enn noensinne – og gleder oss til å ta fatt på silingsprosessen og forberedelsene til kåringen den 12. april 2016.

Les også

Den lille milliardøya

Les også

Båtdo ble millionbutikk på land

Les også

Hvem fortjener å vinne prisen for Norges beste eksportbedrift?

Publisert: