Heavy metal-bandet Metallica gir ut barnebok

Heavy metal-bandet Metallica annonserte torsdag at de lanserer en ny bok. Men bokens innhold overrasker – det er nemlig en barnebok!

BLIR BARNEBOKFORFATTERE: Kirk Hammett og Robert Trujillo under Metallicas konsert på Ullevi i Göteborg.

Foto: Jonas Lindstedt/tt TT Nyhetsbyrån
Publisert:,

Metallicas nye barnebok The ABCs of Metallica, eller Metallicas ABC, kommer til bokhyllene i november, skrives det på bandets hjemmesider. Boken skal tilby et tilbakeblikk på bandets historie fra A-Z.

Les også

Jay-Z er den første hiphop-dollarmilliardæren

På hjemmesiden heter det at hver bokstav beskriver et høydepunkt i bandets karriere, eller en «fun fact» om bandet og dets medlemmer. Boken skal også inkludere rim, regler og illustrasjoner, skrives det videre.

Boken kan allerede forhåndsbestilles på bandets nettsider for 18,99 dollar, rundt 160 kroner.

Barnefans

LÆR Å LESE MED METALLICA: En del av inntektene til salget vil gå til bandets egne veldedige organisasjon All Within My Hands, heter det på Metallicas hjemmesider.

Metallica.com

Om Metallica har fans i målgruppen til boken vites ikke, men et yngre medlem av den svenske kongefamilien er visstnok Metallica-fan.

Prinsesse Estelle (7) fikk være med kronprinsforeldrene på Metallica-konsert i Göteborg, selv om den nedre aldersgrensen var 13.

Det har vagt oppsikt i nabolandet, hvor Göteborg kommune nå gransker hendelsen. Etter sigende var det nemlig flere andre barn nektet adgang grunnet aldersgrensen.

Blant de «fire store»

Metallica regnes å være en av de «fire store» i sjangeren heavy metal, en tittel de deler med Slayer, Anthrax og Megadeth.

I 2018 vant bandet den prestisjefylte Polarprisen, og føyer seg dermed inn i rekken bak legender som Joni Mitchell og Paul McCartney.

Man kan nok regne med at noen historier blir filtrert ut i barneboken. Rockestjernelivet assosieres ofte med hotellrom-ødeleggelse og dop over en lav sko. Bandet er i tillegg til musikken kjent for rusmisbruk og kontroversielle sangtekster, som kanskje må tones noe ned for et yngre publikum.

Bandet har til tross for vill festing hatt lenger levetid enn andre rockelegender. De har uavbrutt holdt på siden 1981, dog ikke uten uoverensstemmelser imellom medlemmene, som regelmessig har blitt skiftet ut.

Av de originale medlemmene står James Hetfield, Lars Ulrich og Kirk Hammett igjen, mens bassgitaristen Robert Trujillo ble med i bandet i 2003.

Her kan du lese mer om