Kampen om luften

Lufthansa må kanskje søke konkursbeskyttelse

Det tyske flyselskapet Lufthansa varsler at det må søke konkursbeskyttelse dersom ikke en finansieringsavtale med regjeringen blir vedtatt.

Lufthansa sier at konkursbeskyttelse kan bli neste skritt, dersom ikke en redningspakke blir vedtatt på en ekstraordinær generalforsamling. Foto: AP / NTB scanpix
 • NTB-DPA
Publisert: Publisert:

I en melding fra Lufthansas hovedkvarter i Frankfurt heter det at prosessen med å søke konkursbeskyttelse må starte nokså snart hvis avtalen med regjeringen ikke blir godkjent på den ekstraordinære generalforsamlingen 25. juni.

Uttalelsen kom etter at Heinz Hermann Thiele, Lufthansas største enkeltaksjonær, uttrykte tvil om finansieringsplanen, særlig den fremtidige innflytelsen som politiske myndigheter vil ha over Lufthansa.

Lufthansa sier i lys av denne uttalelsen at det er mulig at stabiliseringspakken ikke får det nødvendige to tredels flertall under voteringen på generalforsamlingen.

Flyselskapet er i siste fase av forhandlinger med regjeringen om en redningspakke på 9 milliarder euro, en statsstøtte som er klarert med EU-kommisjonen.

Les også

Lufthansa risikerer å kutte 26.000 stillinger

Les også

Lufthansa gjenopptar flyvninger til en rekke destinasjoner

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Kampen om luften
 2. Lufthansa
 3. Konkursbeskyttelse
 4. Flyselskaper
 5. Fly

Flere artikler

 1. Lufthansa risikerer å kutte 26.000 stillinger

 2. EU godkjenner Tysklands redningspakke til Lufthansa

 3. Tyskland redder Lufthansa med krisepakke på 100 mrd.

 4. Lufthansa taper 7 millioner kroner i timen

 5. Lufthansa i samtaler om redningspakke på 100 milliarder kroner