67.000 venter fortsatt på dagpenger

Permitterte ble lovet dagpenger innen slutten av juli, men fortsatt har 67.000 ikke fått behandlet dagpengesøknadene sine.

Permitterte ble lovet dagpenger innen slutten av juli, men fortsatt har 67.000 ikke fått behandlet dagpengesøknadene sine.

Gorm Kallestad / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:

I alt 438.000 personer har søkt dagpenger under koronakrisen, og de fleste søkte i mars og april. Fordi mange søkte om dagpenger på kort tid, tar det lang tid for Nav å behandles disse søknadene, skriver Klassekampen.

«Alle søknader må behandles manuelt, regelverket er komplekst, og endringer måtte iverksettes i IT-systemene våre før saksbehandlingen kunne starte», skriver Ellen Christensen, direktør for Arbeid og ytelser i Nav, i en epost til avisen.

Arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) sa i vår at alle dagpengene skulle være utbetalt innen slutten av juli, men fortsatt venter mange på utbetalingen.

Nav bruker også lengre tid på dagpengesøknader fra polske arbeidsinnvandrere enn andre permitterte ansatte for øvrig, viser en undersøkelse utført for Fellesforbundet i juni.

Kun 32 prosent av de polske medlemmene hadde fått penger fra Nav, mens tallet for de øvrige medlemmene var på 85 prosent.

Les også

Utvidet permittering koster en halv milliard

Les også

Mener Hurtigruten-smitte var utløsende årsak til hotellavbestillinger

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Coronaviruset
  2. Coronaviruset
  3. Nav
  4. Permittering

Flere artikler