Brannen i P-huset på Sola startet i en eldre dieselbil

Den voldsomme brannen i et parkeringshus på Stavanger lufthavn begynte i en eldre dieselbil, opplyser politiet i Sandnes.

Carina Johansen
  • NTB
Publisert:,

Bileieren er avhørt, det samme er flere vitner, skriver politiet i en pressemelding.

– Vi har også hentet inn en del videoer, og dette arbeidet vil vi også fortsette med. Forholdene rundt bilbrannen er temmelig oversiktlig, men nå må vi finne ut hvorfor brannen startet, sier Elisabeth Vorland, seksjonsleder etterretning og etterforskning ved Sandnes politistasjon.

Onsdag ettermiddag fikk politiet melding fra en privatperson om at det brant i en elbil i parkeringshuset.

Vil ta flere dager

– Det ligger mye materiale under de sammenraste massene som ikke er brent opp. Det vil stadig retenne. Det er derfor vi etterslukker, og det er det vi har drevet med i hele natt, sier brannsjef Nils-Erik Haagenrud til NRK.

Brannsjefen forteller at det er store setningsskader i bygget og i konstruksjonen.

– Vi kan ikke sende inn mannskapene før vi har fått avstivet og sikret bygget. Det kommer til å ta flere dager. Det kommer et firma som skal gjøre beregninger, sier han.

Både Haagenrud og Anders Sandmæl, som er daglig leder i Kompetansesenter for brann og driftspersonell, sier til NRK at brannen og konsekvensene av den ville vært langt mindre om det hadde vært sprinkleranlegg i parkeringshuset.

Må vente med å gå inn

Det er farlig å gå inn i det fem etasjer høye bygget, der det sto 1.611 biler da brannen brøt ut. Det er anslått at 200 til 300 av disse er brannskadet. Bygget har plass til 3.000 biler.

– Den informasjonen vi har til de som har biler stående i parkeringshuset, er at det foreløpig ikke er lov til å gå inn i bygget for å hente ut eiendeler. De må vente på en avklaring. Vi oppfordrer dem til å kontakte forsikringsselskapene for å undersøke hva forsikringen dekker, sier kommunikasjonssjef Gurli Ulverud i Avinor til NTB.

Flytrafikken på Sola var onsdag morgen i gang igjen, men Ulverud sier det er noen innstillinger og forsinkelser. Hun ber publikum sjekke Avinors nettsider og forholde seg til flyselskapene rundt de konkrete flygingene.

Det er fortsatt mulig å parkere på parkeringsområder utendørs, så det går an å kjøre bil til flyplassen. Buss og taxi kjører og som normalt.

Blir etterforsket

Operasjonsleder John Ask i Sørvest politidistrikt sier til NTB onsdag morgen at det meste er gjort på stedet fra politiets side.

– Vi er ikke der nå. Vi må sjekke at sikringen av bygget er på plass når brannvesenet er ferdig. Så er det etterforskningen av brannen som står igjen, sier han.

Les mer:

Brannsjef om Sola-brannen: Livredde for parkeringshusene
Les også

Flytrafikken på Stavanger lufthavn starter opp onsdag

Her kan du lese mer om

  1. Brann
  2. Stavanger
  3. Sola
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Flytrafikken ved Stavanger lufthavn stanses på grunn av brann

  2. Flytrafikken på Stavanger lufthavn starter opp onsdag

  3. Gjensidige om brannen: – Har fryktet dette lenge

  4. Annonsørinnhold

  5. If: De fleste bileiere rammet av bilbrann, er dekket av forsikringen

  6. Advokatbevillingen suspenderes