John Fredriksen samler finanseliten til julelunsj

Tradisjonen tro holder milliardæren John Fredriksen julelunsj for spesielt inviterte på Theatercaféen i Oslo.

JULEBORDSSJEFEN: John Fredriksen hadde invitert en rekke av landets største finansprofiler til kalas fredag ettermiddag.
Publisert:

Gjestene ankom den ærverdige caféen i 13-tiden fredag.

Blant gjestene er kjente navn som Trond Mohn, Charlotte Spetalen, Jan Haudemann-Andersen og Bjørn Rune Gjelsten, samt en rekke topper innenfor bransjene som Fredriksen er investert i.

75 år gamle Fredriksen er største eier i noen av Børsens største selskaper, deriblant laksegiganten Mowi, riggkjempen Seadrill og tankrederiet Frontline.

Han troner ifølge Kapital på topp på listen over Norges rikeste med en nettoformue på 114 milliarder kroner. Det til tross for at han siden 2006 har hatt kypriotisk statsborgerskap.

Se flere bilder i galleriet her:

John Fredriksen har arrangert julebord på Theatercaféen i en årrekke, og gjestelisten preges gjerne av topper i norsk finans- og næringsliv.

Gikk av som Seadrill-styreleder

Nylig ble det kjent at han går av som styreleder i Seadrill, der han er majoritetseier gjennom investeringsselskapet Hemen Holding.

Han har vært aktivt involvert i selskapet siden etableringen for 14 år siden.

Fredriksens døtre Cecilie og Kathrine er begge involvert i farens selskaper. Cecilie sitter blant annet sitter i Mowi-styret, og begge har styreplass i eiendomsselskapet Norwegian Property.

John Fredriksen er etablert med base i London, hvor han først flyttet i 1978.

Han vokste opp som en sønn av en sveiser på Etterstad på Oslos østkant. Da han i 1961, som 16-åring, startet hos skipsmegler Blehr og Tenvig i Oslo hadde han ingen formell studiekompetanse utover det grunnleggende.

Les på E24+

Viking Cruise-eier Torstein Hagen er shippingbransjens kontroversielle «comeback kid»

Les på E24+

Børskommentar: Når Frontline-sjefen kjøper aksjer for 20 millioner, kan det være lurt å følge etter

Les også

Juletreprodusenter sier de må legge ned på grunn av konkurranse fra store kjeder

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om