Eiendomsaktørene

Vurderer å selge Telenor Arena etter årevis med tap

Den kjente finanstoppen Kjell Christian Ulrichsen vil redusere tapene på Telenor Arena. Å selge er et av alternativene.

PENGENE RENNER UT: Telenor Arena har tapt penger år etter år. Hvis de ikke finner nye måter å snu situasjonen på, kan det gå mot salg.

INTS KALNINS / Reuters
 • André Haugen
Publisert:

– Ja, det kan godt være at arenaen blir solgt, sier Rasmus Sandnes til Budstikka.

Han er administrerende direktør i Euforum Holding, som er den kjente investoren Kjell Christian Ulrichsens eierselskap bak Telenor Arena. Selskapet driver blant annet med catering, vektertjenester og arrangementer på arenaen.

Regnskapene er dyster lesning. Tross en omsetning på 151 millioner kroner i fjor, landet resultat før skatt på minus 34 millioner kroner, mens tapet på driften var 12 millioner kroner.

Siden oppstarten i 2006 har selskapet gått med et samlet underskudd før skatt på 472 millioner kroner.

– Vi har tapt store penger i alle år, og det er klart at vi må bevege oss inn i en ny og bærekraftig driftsmodell for å kunne snu denne situasjonen. Da må aktiviteten i TA økes betydelig. Vi må ha minst 100 arrangementer i året for å klare det. I fjor hadde vi 35, sier Sandnes til Budstikka.

Vil samarbeide med kommunen

Selv om salg er et alternativ, ønsker han først å undersøke om det er muligheter for et samarbeid med Bærum kommune.

I årsrapporten for 2018 kommer det frem at selskapet ser positivt på fremtidige muligheter til å utvikle en arena som kan gi positive resultater.

«Ny reguleringsplan for området muliggjør bygningsmessig utvikling for å understøtte en slik utvikling», heter det i rapporten.

I mars vedtok kommunestyret i Bærum kommunedelplan 3, som inkluderer en planramme for 11.000 nye boliger. Det vil ifølge Sandnes gi behov for arealer eller lokaler til skole, barnehager, aktiviteter for barn og unge og andre fritidsaktiviteter, og mener at noen av disse behovene kan dekkes på deres eiendom.

Men eiendommen til Euforum Holding er i planen regulert til næring og arena. Telenor Arena skal være «flerbrukshall med kunstgress».

Formuesfall for eieren

Eieren av arenaen, Kjell Christian Ulrichsen, er på 164. plass på Kapitals liste over Norges 400 rikeste. Der er han oppført med en nettoformue på 1,9 milliarder kroner.

Han er fetteren til dronning Sonja og tidligere europamester i curling. Ifølge Kapital har imidlertid formuen falt med rundt en femtedel fra i fjor, etter et stort papirtap på Arendals Fossekompani, der han er majoritetseier gjennom investeringsselskapet Ulfoss Invest.

Ulrichsen grunnla også meglerhuset Fondsfinans sammen med Erik Must.

Obos: - De kommer for sent på banen (for abonnenter)Ulrichsen er kjent som en av dem som dominerte det norske kapitalmarkedet på 1970- og 80-tallet

Her kan du lese mer om

 1. Eiendomsaktørene
 2. Kjell Christian Ulrichsen
 3. Telenor Arena
 4. Fornebu
 5. Bærum
 6. Eiendom

Flere artikler

 1. Christian Ringnes selger Scandic Helsfyr til Storebrand

 2. Investor og milliardær Egil Stenshagen oppgraderte Bygdøy-eiendom - trues med tvangsbøter av kommunen

 3. Betalt innhold

  Et innblikk i Ivar Tollefsens nye stjernelag

 4. Annonsørinnhold

 5. Venter på klarsignal for hydrogenstasjon: – Vi sitter hydrogenfast alle sammen

 6. Musikkjeden 4Sound har begjært seg konkurs