Skattemyndighetene intensiverer jakten på gamblere

Flere gamblere kan risikere å punge ut flere millioner i skattekroner, advarer skattemyndighetene.

JAKTER ONLINE-GAMBLERNE: 22-åringen som vant 92 millioner kroner, må nå punge ut med 28 prosent i skatt. Nå skal skattemyndigheten intensivere jakten på pokerspillere og andre gamblere som opererer på utenlandske nettspill.
Publisert:

Ifølge NRK skal skattemyndighetene intensivere jakten på pokerspillere og andre gamblere som vinner store gevinster på utenlandske nettspill.

I skattevesenet sitter 45 kontrollører og følger gamblerne tett. De vil ikke kommentere enkeltsaker, men bekrefter likevel at de i år har tatt en mann som vant over 90 millioner kroner på nettlotteri.

LES OGSÅ: Spiller sparket fra Norsk Tipping

– Nå er saken avsluttet, og han endte opp med å betale det som han skulle ha betalt, altså 28 prosent skatt på sin gevinst, sier kommunikasjonsrådgiver Siv Simonsen Kibsgaard i Skatt nord, der skattekontrollørene jobber.

Mannens advokat mener at saken er snudd på hodet, og at den omtalte personen har rapportert inn gevinsten.

«Skatteetaten fattet nylig vedtak om fravikelse av selvangivelse, altså et vedtak om skatteplikt for beløpet. Vedtaket er påklaget, og denne saken er ikke avsluttet», skriver advokat Halvor Manshaus i en epost til E24.

Manshaus mener det er grunn til å stille spørsmål om gevinsten overhode er skattepliktig i Norge, og mener det vil kunne støte opp mot Norges forpliktelser under EØS-avtalen.

Nordmenn satser over 5 milliarder kroner på internasjonale nettspill i året. De spiller poker, bingo, lotto og kasinospill.

LES OGSÅ: 19-åring ble familiens tredje lottomillionær

– Vi vil ikke at internett og nettspill skal være en skattefri sone. Gevinster og inntekter derfra skal beskattes på akkurat samme vis som vanlig virksomhet, sier Kibsgaard til NRK.

Tippegevinst i Norge eller tilsvarende spill og lotterier i EU, som er under offentlig tilsyn, er derimot skattefrie.

LES OGSÅ:

Publisert: